Video Update – Politieman in Suriname schiet man dood die hem aanvalt met een houwer

politie Suriname

“Update” psychisch gestoorde man valt politieambtenaar aan met een houwer. De 32-jarige psychisch gestoorde Kenneth, Dikan werd op maandag 18 februari te Albina neergeschoten door een politieambtenaar.

[quads id=1]

Politie Suriname

Daarbij heeft Dikan het leven gelaten. De politieambtenaar werd door Dikan aangevallen met een houwer en ter noodzakelijke verdediging van zijn eigen lijf schoot hij op Dikan met zijn dienst vuistvuurwapen. Het politioneel onderzoek heeft naar voren gebracht dat het gebruiken van vuurwapengeweld door die politieman rechtmatig was.

[quads id=1]

Video beelden

Vanwege aanhoudende geruchten binnen vooral de Albinese gemeenschap, als zou het niet noodzakelijk zijn geweest dat de politieambtenaar op Dikan moest schieten, is besloten om beelden met de gemeenschap te delen die te maken hebben met dat schietincident.

[quads id=1]

Wel of niet terecht

Deze beelden zijn mede gebruikt in het politioneel onderzoek om te toetsen of de handeling van die politieambtenaar wel of niet rechtmatig was.

Bekijk hier de video:

Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.