Mogelijke mishandeling op crèche in Suriname. 3-jarige raakt tand kwijt

crèche Suriname

Er is momenteel een onderzoek gaande naar een incident waarbij een 3-jarig meisje op een crèche in Suriname afgelopen week een tand is kwijtgeraakt.

[quads id=1]

De familie heeft verschillende verklaringen gekregen. Volgen Jeugd Tand Verzorging ( JTV) is de peuter de tand middels trauma kwijtgeraakt.

Creche in Suriname

Toen de moeder donderdag het kind van de crèche afhaalde kreeg ze een tand van haar dochter mee. Haar werd toen gezegd dat de tand spontaan was losgeraakt.

[quads id=1]

De tante van het 3-jarig meisje vertelt aan de krant dat het kind thuis iets anders vertelde. Ze vertelde thuis namelijk dat ze met een lat door de peuterleidster op haar mond was geslagen.

Geslagen door de peuterleidster

De volgende dag werd daarom aan de peuterleidster gevraagd wat er precies was gebeurd. Toen kreeg ze te horen dat het meisje haar tand tijdens een val was kwijtgeraakt. Toen er navraag werd gedaan bij de overige peuters, gaven die ook aan dat haar nichtje op haar mond was geslagen met een lat door de leidster.

[quads id=1]

Overige peuters

Het kind is onderzocht door de stichting JTV in Suriname. Uit de röntgenfoto en het klinisch onderzoek is komen vast te staan dat de onderste tand van het peutertje middels een trauma uit de mond geslagen is. Een huisarts uit Suriname die ook is geconsulteerd heeft de 3-jarige ook onderzocht. Ze zegt dat er vermoedelijk rekening moet worden gehouden met het feit dat enige vorm van mishandeling is toegepast

[quads id=1]

Vorm van mishandeling

De Stichtingbeheer en Exploitatie Crèches (SBEC) is onmiddellijk een onderzoek gestart naar het voorval. Directeur van SBEC, Felicia van Kooten zegt dat er maatregelen zullen worden getroffen indien uit het onderzoek blijkt dat het meisje is geslagen.

Gerelateerde berichten:

Crecheleidster gooit babyvoedingblik naar jongetje van 5?

Baby komt te overlijden door verstikking op de crèche

Coverfoto is voorbeeldfoto
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop Times krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.