Video’s – TUI Nederland blijft vliegen met Boeing 737 MAX na dodelijk vliegtuig ongeluk in Afrika

tui Nederland

Nederland ~ Na de dodelijke vliegtuig crash in Afrika worden honderden vliegtuigen van hetzelfde type Boeing aan de grond gehouden.

[quads id=1]

Vliegtuig maatschappij TUI uit Nederland heeft een aantal van deze vliegtuigen in gebruik. Zouden zij ook moeten stoppen met vliegen? Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de video.

[quads id=1]

Tui Nederland

Chinese en Ethiopische luchtvaartmaatschappijen besloten maandag bijna honderd Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen aan de grond te houden na de dodelijke crash in Ethiopië. Reisorganisatie TUI ziet voorlopig geen reden om de toestellen aan de grond te houden.

Vliegtuig Boeing

Vliegtuig fabrikant Boeing zei maandag dat het onderzoek naar de crash van Ethiopian Airlines zich in de beginfase bevindt en dat het niet nodig is om nieuwe richtlijnen te geven voor gebruikers van haar 737 MAX-8-vliegtuigen op basis van de informatie die het tot nu toe heeft.

[quads id=1]

Veiligheid

“Veiligheid is onze eerste prioriteit en we nemen alle mogelijke maatregelen om alle aspecten van dit ongeval goed te begrijpen, in nauwe samenwerking met het onderzoeksteam en alle betrokken regelgevende instanties,” zei een woordvoerder van Boeing in een verklaring aan persbureau Reuters.

Contact

In Nederland vliegt onder meer TUI met de 737 Max. De reisorganisatie zegt de ontwikkelingen rond het onderzoek nauwlettend in de gaten te houden.TUI heeft naar eigen zeggen contact met de fabrikant en luchtvaartautoriteiten, en zal eventuele extra aanwijzingen opvolgen.

[quads id=1]

KLM toestel

Het staat reizigers die het niet zien zitten om aan boord te stappen van een Boeing 737 MAX uiteraard vrij om af te zien van de vlucht, maar de kosten van het annuleren zijn op dit moment voor eigen rekening, zegt TUI, die drie toestellen van het type in gebruik heeft.

Corendon krijgt later dit jaar en volgend jaar de beschikking over twee Boeing 737 Max-toestellen. Het eerste toestel wordt in mei afgeleverd. In april volgend jaar volgt een tweede. KLM heeft geen toestellen van het type in gebruik.

737 MAX

Luchtvaartmaatschappijen die volgens Boeing al wel vliegen met de 737 Max zijn onder meer Icelandair, Norwegian Air en LOT Polish Airlines.

De Chinese luchtvaartautoriteit besloot maandag bijna honderd Boeing 737 MAX 8-vliegtuigen aan de grond te houden. Dat is  meer dan een kwart van de wereldwijde vloot van deze vliegtuigen, na de dodelijke crash in Ethiopië. Ook Ethiopian Airlines en Cayman Airways houden de toestellen aan de grond.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie:

[quads id=1]

Bekijk hier ook een nieuwe video over de dodelijke crash:

Bron: Het Parool
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.