Bekendmaking – Staatsvervoer Suriname opnieuw lam!!

NVB bus Suriname

Suriname ~ Ben je afhankelijk van het NVB vervoer? Dan heb je een probleem vandaag. Ze zijn namelijk vandaag WEER in actie

[quads id=1]

Veel mensen maken gebruik van staatsbussen. Dus veel mensen zijn weer de dupe. Kan er echt geen andere oplossing bedacht worden? Of is het goed om op deze manier ‘erkenning’ te vragen voor je problemen? Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Deel het met een ieder zodat ze op de hoogte zijn. Heb jij hier al iets van gemerkt?

Vervoer Suriname

Staatsvervoer opnieuw lam. Burgers die afhankelijk zijn van het transport van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) zullen het moeten doen met particuliere vervoerders. De Organisatie van Bushouders in Suriname (OBS) die onder andere de bus- en boothouders van NVB vertegenwoordigt, is vandaag (dinsdag) weer in actie.

[quads id=1]

Weer in actie

Opnieuw heeft de regering een betalingsachterstand bij de bushouders en met de staking willen zij hun tegoeden over december en januari afdwingen.

“Nee toch, dit wordt erg lastig, want ik reis elke dag met de staatsbus. Ik zal verlof moeten nemen, omdat ik mijn werkplaats niet ga kunnen bereiken”, zegt een bewoner van Perica in Marowijne Suriname. Hij woont zo een 65 kilometer van Paramaribo en reist dagelijks voor werk af naar de stad. Bij elke actie van de bus- en boothouders is hij genoodzaakt thuis te blijven, aangezien particuliere bussen het traject Paramaribo-Perica niet verzorgen.

[quads id=1]

Dagelijks reizen

Hij probeert dan zoveel mogelijk ander werk te doen om wat te verdienen. Hij hoopt dat de actie snel wordt opgeheven. “Vooral sociaal zwakkeren maken gebruik van het staatsvervoer. Ze zullen weer de dupe worden van de wanbetaling van de overheid”, zegt hij.

We wachten op ons geld

Iwan Woon, ondervoorzitter van de OBS, betreurt de situatie. “We kunnen niet helpen, want de bus- en boothouders wachten al lang op hun geld. Ze hebben het hard nodig om hun diensten te garanderen”, zegt hij. Hij zegt dat de leden al eerder het werk wilden neerleggen, maar de OBS bracht hen op andere gedachten.

[quads id=1]

Maandag geen geld gezien

Een hoge functionaris had Woon beloofd dat de bus- en boothouders vorige week uitbetaald zouden worden. “Dat is toen niet gebeurd, maar in het weekend zei hij me dat we maandag ons geld zouden krijgen. We hebben gewacht tot drie uur en hebben niets gezien op onze bankrekeningen”, zucht de ondervoorzitter.

NVB bus Suriname
Foto van Starnieuws. Voorbeeld NVB bussen Suriname

Hij wijst erop dat het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie niet veel voor hun kan betekenen. Het departement heeft volgens hem vroegtijdig het voorwerk voor de uitbetaling gedaan. “Schijnbaar heeft de minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, andere prioriteiten”, zegt Woon.

[quads id=1]

Dertig dagen

Volgens hem is de overheid eigenlijk drie maanden achter met betalen. De bus- en boothouders zijn indertijd met de staat overeengekomen dat ze dertig dagen na geleverde diensten worden uitbetaald. “Dus het geld van februari moeten we eind maart ontvangen.” Bus- en boothouders hebben voor het laatst in december 2018 massaal het werk neergelegd. Ze hadden toen vanaf oktober geen betaling gekregen.

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.