Bekendmaking – CBB stopt met oude ID kaarten ~ Suriname

id kaart Suriname

Suriname ~ De oude ID kaarten behoren bijna tot de geschiedenis. Vanaf deze maand zullen ze niet meer te vervaardigen zijn bij CBB Suriname

[quads id=1]

Wilt u toch nog beschikken over een oude kaart. Dan kunt u het morgen nog aanvragen. Bekijk het bericht voor meer informatie over onze nieuwe ID kaart. Luister ook naar de video erover. Kijk ook wat het ons gaat kosten. Vinden jullie de nieuwe kaart ook beter? Of was het niet nodig?

ID Suriname

Transformatie productie Identiteitskaarten. De productie van identiteitskaarten ondergaat een transformatie. Dit houdt in dat de afdeling Identiteitskaarten op het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) geen identiteitskaarten meer produceert per 13 maart 2019. De laatste dag waarop burgers op het bureau terecht kunnen voor vervaardiging van de huidige identiteitskaarten is 12 maart 2019. Dit zegt Valerie Finsy, hoofd van de afdeling Identiteit van het CBB.

[quads id=1]

Morgen laatste dag

Dit ten gevolge van de invoering van de elektronische identiteitskaart, de e-ID. Hierna kunnen burgers zich wenden tot de bureaus voor burgerzaken (bvb’s) om hun identiteitskaarten aan te maken. In de eerste fase kan dat alleen op specifieke bureaus die zijn aangesloten op de database van het CBB. Deze fase gaat later deze maand in.

id kaart Suriname
Foto van DeBoodschap

Burgers van wie de ID-kaart binnenkort vervalt, dienen zich dan met de kaart aan te melden op de respectieve bvb.

[quads id=1]

16 jaar

urgers die pas zestien jaar zijn geworden, dienen met een ouder en het familieboek naar het bureau te gaan. “Nadat de burger de aanvraag indient, wordt een gezichtsopname gemaakt, de vingerafdrukken afgenomen en wordt de handtekening digitaal vastgelegd”, zegt Finsy. Deze informatie wordt digitaal opgestuurd naar de printing house. Daar wordt de kaart vervaardigd.

[quads id=1]

Wachttijd

De wachttijd voor de e-ID is maximaal 30 dagen. Deze moet na de wachttijd persoonlijk worden afgehaald door de kaarthouder, want de kaart wordt geactiveerd met een vingerafdruk. De kosten voor het aanmaken van de e-ID bedragen SRD 75.

Bekijk hier de video erover:

Eerdere berichten:

Video – Nieuwe ID- kaart heeft veel voordelen ~ Suriname

Bron: DeBoodschap
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.