4 mannen aangehouden voor misbruik! 2 minderjarige meisjes zijn zwanger ~ Suriname

stiefvader Suriname

Suriname ~  4 mannen zijn opgesloten voor misbruik van 2 jonge meisjes! De meisjes zijn zwanger! Wat is er toch aan de hand met onze jonge meisjes? Worden ze gedwongen? Gaan ze vrijwillig mee met mannen omdat ze denken dat het zomaar kan?

[quads id=1]

Het is een feit dat ze goed geïnformeerd moeten worden. Wij als ouders moeten ze informeren! Daarom deze oproep aan alle ouders. Praat met uw kinderen!! Als u het niet kan stap naar de huisarts. Bekijk het bericht voor meer informatie en deel het met iedereen. Ga rond de tafel zitten met je kind en PRAAT!

[quads id=1]

De politie in Nickerie heeft afgelopen week vier jongemannen aangehouden. Zij worden verdacht van intiem misbruik van twee tieners. De meisjes van twaalf en vijftien jaar zijn zwanger.

Meisjes in Suriname

“We weten niet wat er aan de hand is, maar het blijkt dat mensen tegenwoordig een vrije opvoeding geven aan hun kinderen en dat ze op zeer jeugdige leeftijd al actief in bed zijn”, zegt waarnemend regiocommandant Retitia Forster.

[quads id=1]

Als ouder doet ze een dringend beroep op andere ouders om hun kinderen al op heel jonge leeftijd voor te lichten over intieme omgang. “Het mag geen taboe meer zijn. Het is een must tegenwoordig dat je met je kind erover praat”, zegt Forster.

Praat met uw kinderen

“Soms praat u als ouder misschien niet met uw kind. Maar de media en internet voeden de kinderen met zulke berichten, soms ook met verkeerde informatie waardoor ze op een verkeerd spoor belanden.”

zwanger Suriname
Hoofdinspecteur Retitia Forster adviseert ouders hun kinderen al op jonge leeftijd voor te lichten over intieme omgang

Forster wijst erop dat wanneer kinderen al op zeer jonge leeftijd actief in bed zijn zonder dat hun ouders het weten, “dan is het zeker dat u niet communiceert met uw kind, vooral als het gaat om een meisje dat in verwachting kan raken”.

[quads id=1]

Meisjes in verwachting

De regiocommandant betreurt het dat zulke gevallen zich voordoen terwijl kinderen nog in de schoolbanken behoren te zitten. “Indien ouders met hun kinderen gaan praten, dan denk ik dat de kinderen wat stappen achterwaarts gaan maken en zulke situaties zullen vermijden.”

[quads id=1]

Oproep

Forster roept ouders op goed te letten op hun kinderen. Zij kon inhoudelijk niet ingaan op de vier aanhoudingen, “omdat het gaat om zeer gevoelige zaken waarbij jeugdigen betrokken zijn”.

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.