Vliegtuig neergestort. Alle 157 passagiers overleden ~ Buitenland

overleden Suriname

Er is zojuist een vliegtuig neergestort boven het Afrikaanse luchtruim. Er zaten 157 mensen in het vliegtuig. Allemaal zijn omgekomen.

Het toestel was hartstikke nieuw. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. En kijk ook naar de video. RIP

Ethiopische staatsmedia zeggen zondag op basis van informatie van de luchtvaartmaatschappij dat geen van de inzittenden de vliegtuigcrash van Ethiopian Airlines hebben overleefd. De Boeing 737 met 157 personen aan boord stortte zondagochtend neer in Ethiopië nabij de hoofdstad Addis Abeba.

Het gaat om een Boeing 737 die om 8.38 uur lokale tijd in Nieuw toestel

Ethiopië was opgestegen voor een vlucht naar Nairobi in Kenia. Er zouden personen met 33 nationaliteiten aan boord van het toestel hebben gezeten. Het ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt uit of er Nederlanders bij de crash betrokken zijn.

Vlucht ET 302 stortte neer in de buurt van Bishoftu, een stad 60 kilometer ten zuidwesten van de Ethiopische hoofdstad Addis Abeba. Reddingswerkers zijn kort na de crash naar het gebied getrokken.

Het toestel was gloednieuw; de ET 302 maakte haar eerste vlucht in oktober 2018. De oorzaak van de crash is nog niet bekend.

Geen contact

Lange tijd was onduidelijk hoeveel dodelijke slachtoffers er waren gevallen. Wel gaf de premier van Ethiopië kort na de crash een condoleance uit.

The Office of the PM, on behalf of the Government and people of Ethiopia, would like to express it’s deepest condolences to the families of those that have lost their loved ones on Ethiopian Airlines Boeing 737 on regular scheduled flight to Nairobi, Kenya this morning.

Het contact met het toestel verbrak vlak na opstijgen

Volgens een verklaring van de vliegmaatschappij werd het contact met het toestel kort na het opstijgen in Addis Abeba verbroken. Aan boord waren 149 passagiers en 8 bemanningsleden.

Veilige maatschappij

Ethiopian Airlines  staat te boek als een van de veiligere luchtvaartmaatschappijen van Afrika met een groot aantal bestemmingen binnen, maar ook buiten Afrika. Het bedrijf vliegt over het algemeen met relatief jonge toestellen. Het laatste grote ongeluk met een toestel van Ethiopian Airlines was in januari 2010.

De staat is eigenaar van de Ethiopische vervoerder, die per jaar ruim tien miljoen mensen vervoert. Premier Abiy Ahmed sprak onlangs de ambitie uit dat Ethiopian Airlines zou moeten uitgroeien tot een vervoerder die het Afrikaanse continent met de rest van de wereld moet verbinden.

Kijk hier naar de video erover: