Video – Van misbruik verdachte trainer Oehlers gewoon aan het werk

FamilieNieuws Suriname

Suriname ~ Trainer Oehlers die verdacht wordt van misbruik is gewoon weer aan het werk is als trainer.

[quads id=1]

Vrouwenvoetbaltrainer Marijke Satijo is het hier niet mee eens!! Wie bekommert zich om het slachtoffer? Het 15-jarige meisje dat vorige aangifte deed tegen Robin Hood trainer Oehlers is getraumatiseerd. Is dit de manier waarop we in Suriname omgaan met intiem misbruik? Zou jij je kind nog naar de training laten gaan?

Voetbal Suriname

Vrouwenvoetbaltrainer Marijke Satijo trekt zich voorlopig terug uit de voetballerij naar aanleiding van het seksueel misbruik geval van een pupil van de vereniging Super Rich Dignity (SRD).

[quads id=1]

Marijke Satijo, hoofdtrainer vrouwenvoetbal van Robinhood. heeft in een open brief afstand genomen van de manier waarop de voetbalgemeenschap is omgesprongen met het misbruik van een vijftienjarige pupil van de vereniging Super Rich Dignity (SRD).

Misbruikt door trainer

In de brief is een heel relaas gegeven over het begin van een drama waarbij het vijftienjarige slachtoffer zou zijn misbruikt door trainer R. Oehlers die in dienst was van SRD.

[quads id=1]

Na onderzoek door de politie is de trainer aangehouden op verdenking van misbruik. De vermoedelijke dader heeft negen maanden in voorarrest doorgebracht en is intussen voorlopig in vrijheid gesteld. Vernomen wordt dat de definitieve uitspraak van de rechter op 20 mei is.

Draad weer opgepakt

Satijo spreekt haar diepe verontwaardiging uit dat Oehlers de draad weer heeft opgepakt bij Robinhood als trainer en zich weer heeft aangemeld bij Siso voor het volgen van de voetbalopleiding.

Zij is van mening dat ondanks dat er harde bewijzen tegen hem zijn en de rechter nog een uitspraak moet doen, hij in de gelegenheid wordt gesteld zich normaal overal te vertonen.

Getraumatiseerd

Wat haar steekt is dat het slachtoffer is getraumatiseerd en de voetbalgemeenschap zich niet om haar bekommert.

[quads id=1]

Om deze reden willen volgens Satijo ouders hun kinderen niet meer sturen om te voetballen.

Vrouwen voetbal

De hoofdtrainer bij vrouwenvoetbal Satijo heeft daarom besloten afstand te doen van alle structuren binnen de SVB en Siso tot 20 mei, uit onvrede over de wijze waarop met de kwestie van haar pupil is omgegaan en het respectloze gedrag van sommige voetballeiders in het land.

Misbruik in de sportwereld is helaas niet ongewoon. We denken wel eens: Waarom zeggen die kinderen dan niets. Bekijk hieronder een filmpje dat het 1 en ander uitlegt. Deel het met een ieder.

Gerelateerde berichten:

Trainer ontkent omgang te hebben gehad met 14-jarige voetbalster!~ Paramaribo

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.