Foto’s – President Bouterse op bezoek in Flora. Meeting druk bezocht

Een drukbezochte meeting gisteravond te Flora Paramaribo. President Bouterse vroeg zijn aanhangers om niet te luisteren naar negatievelingen.

[quads id=1]

Tevens presenteerde de partij hun nieuwe leden. Ook gingen zij in op een aantal belangrijke issues die spelen in Suriname. Klinkt veel belovend. Wat vinden jullie ervan?

Meeting Paramaribo

NDP-voorzitter, president Desi Bouterse, heeft op een goed bezochte wijkvergadering van Flora zaterdagavond benadrukt dat er hard moet worden gewerkt. Er is nog veel te doen. Hij vroeg zijn gehoor om niet te luisteren naar negativisten. Hij toonde aan de hand van een video wat voor werk verzet is.

[quads id=1]

President Bouterse

In verschillende districten is er ontwikkeling gebracht, maar er moet nog veel gedaan worden. Het aantal woningzoekenden blijft toenemen. Vanmiddag wordt te Altona Village 2 te Vredenburg het startsein gegeven voor de bouw van ruim 3000 woningen door een particulier initiatief.

De regering gaat rustig door met de aanpak van de vele problemen, benadrukte de partijleider. Hij merkte op dat er dag en nacht gewerkt wordt. Huizenbouw zal door particulieren worden gedaan, maar er komt verlichting.

[quads id=1]

Bouva en Parmessar

Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, zei tijdens zijn spreekbeurt dat binnenkort de wetgeving in orde komt over het garantiefonds en het woningbouwfonds. Mensen kunnen – ook de kleine man en vrouw – via de banken een zachte lening krijgen om te bouwen. De regering geeft bepaalde garanties aan de banken. Bouva vroeg geloof te blijven hebben in de president, in zijn leiderschap, de leiding van het land en de NDP. Hij beloofde dat in de resterende periode veel gerealiseerd zal worden, want de moeilijke economische situatie is overwonnen.

[quads id=1]

Goede werkgelegenheid

Minister Soewarto Moestadja, die ook deel zal uitmaken van het nieuwe NDP-hoofdbestuur, gaf aan dat welzijn belangrijk is voor de regering. Er is een sociaal contract getekend. Hij bleef stilstaan bij het belang van goede werkgelegenheid. Hij voerde aan dat niet alles gemakkelijk gerealiseerd kan worden omdat met eigen middelen alles gedaan moet worden, ook het scheppen van werkgelegenheid. Rabin Parmessar, die eveneens NDP-bestuurslid wordt, vulde aan dat sinds 2010 Suriname het moet doen zonder ontwikkelingshulp. Alle andere regeringen daarvoor hadden toegang tot ontwikkelingsgelden uit Nederland.

Parmessar riep zijn partijgenoten op om in harmonie en eenheid op te trekken. Hij benadrukte dat huis-aan-huis moet worden gegaan om de oude makkers op te zoeken om samen met de nieuwe NDPers op te trekken naar de verkiezingen van 2020.

[quads id=1]

Hij benadrukte dat de regering het financieel heel moeilijk heeft gehad. Er zijn veel bezuinigingen doorgevoerd, waarbij de regering geen salarisverhoging heeft genomen. Hij benadrukte het sociaal contract dat gesloten is en zei dat het belangrijk is om te tonen “dat wij kiezen voor onze mensen”. Suriname moet voorop worden gesteld. “Wij moeten laten zien dat wij van Suriname houden”. Parmessar benadrukte net als Bouterse het belang van een schoon milieu. Hij vroeg Flora om hand in hand in grote eenheid op te trekken naar de verkiezingen.

Diverse NDP-stonfutu’s van Flora zijn door de partij gehuldigd gisteravond.

Bekijk hieronder de foto’s van Faya Pepre Nieuws en Starnieuws

Bron: Starnieuws