Video – Vrouw en zoontje krijgen schok van hun leven als enorme Kankantrie boom op huurhuis valt te Tourtonne

Paramaribo ~ Het zal je maar overkomen. Je ligt te slapen terwijl er ineens een boom op je huis valt. Niet zomaar een boom maar een grote Kankantrie boom.

[quads id=1]

De vrouw dia samen met haar zoontje in huis zat kan het nog niet bevatten en kan de krant nauwelijks te woord staan. Haar partner vertelt wat er is gebeurd. Lees het bericht voor meer informatie. Kijk ook naar de video. Hoe kon dit gebeuren?

De schok zal de bewoners nog lang bijblijven. Een kankantrieboom viel donderdag op een huis aan de Nengrekopoestraat.

[quads id=1]

“Ik kan nu geen interview afstaan, praat liever met mijn man”, zegt de bewoonster van het huis kortaf wanneer de krant haar voor een interview benadert. Die reactie is meer dan begrijpelijk, want niet lang daarvoor is de grote kankantrieboom van de Nengrekopoestraat te Tourtonne op haar huis gevallen. Dit, terwijl ze alleen met haar negenjarige zoon in het huis was.

Het tweetal lag volgens echtgenoot Shailinder Shankar te slapen toen de moeder plotseling een zware klap hoorde. “Uit paniek pakte ze het kind, rende naar buiten en zag dat alles donker was”, vertelt de vader, die duidelijk ook getroffen is door het voorval.

boom Paramaribo

“Ik was aan het werk dus ik haastte me naar huis en ik heb de politie gebeld en die hebben de brandweer en overige diensten ingeschakeld.” De boom in Paramaribo is volgens een buurtbewoner rond vier uur ’s middags plotseling omgevallen. “Na Gado yepi den sma disi, want soms zaten ze precies naast de auto. En gelukkig ook dat het niet tijdens schooluren is gebeurd anders na soso probleem”, zegt een man kijkend naar de schade.

[quads id=1]

De schade aan het huis is heel groot. De bovenwoning is voor een aanzienlijk deel verwoest. Beneden heeft ook flinke schade. De schutting en een auto die op het terrein stonden, zijn totaal verwoest. Machteloos staat Shankar erbij terwijl medewerkers van Openbaar Groen en de brandweer met man en macht de omgevallen boom opruimen met een kettingzaag. “Ik weet nu echt niet hoe we verder gaan, maar un musu fu luku san o psa moro fara. Ik ben blij dat mijn vrouw en kinderen in orde zijn. Straks wanneer we naar binnen kunnen, zullen we zien hoe verder”, verzucht hij.

[quads id=1]

Volgens Shankar is het een huurhuis in Paramaribo. De eigenaar is momenteel in het buitenland. Familieleden en buurtbewoners die in groten getale het gezin zijn komen ondersteunen, hebben meteen hulp toegezegd. “Famiri zeker o yepi”, verzekert de vader van Shankar. Naast de woning is ook een deel van de schutting van het CPI beschadigd. Verder zijn ook een deel van de elektriciteitsbedrading, Telesurkabels en andere infrastructuur kapot.

[quads id=1]

Kolonel Jerry Slijngaard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing, wijst na persoonlijke oriëntatie erop dat de opruimingswerkzaamheden wat tijd kunnen nemen. “Dit is geen eendaagse werk. Ik denk dat het meerdere dagen zal duren. We proberen nu op te ruimen zodat de mensen een rustige avond kunnen hebben en wij zullen morgen doorgaan”, aldus Slijngaard gisteren. Het is nog onduidelijk wie de kosten van de schade op zich zal nemen.

Bekijk hier een video:

Video en foto van Del Blue
Geschreven door Jason Pinas
Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.