Airco veroorzaakt brand in woning te Uitvlugt

brand Paramaribo

Paramaribo ~ Veel mensen hebben een airco in huis. Dus opgelet. Een airco is namelijk in brand gevlogen in een woning te Paramaribo.

[quads id=1]

Good Job KBS. Ze arriveerden namelijk binnen 5 minuten. En dankzij alertheid van de vrouw des huize kon erger voorkomen worden. Let dus op. Ga altijd op onderzoek uit als je een brandlucht ruikt. Deel het met anderen.

Woning Paramaribo

Airco woning stond in brand. De airco van een woning aan de Dieterstraat stond gisteren in brand. Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt aan de krant dat de melding van de brand binnenkwam om 16.48 uur.

[quads id=1]

Brandweer Paramaribo

De brandweerlieden rukten binnen twee minuten uit en arriveerden om 16.53 uur ter plaatse. Bij aankomst trof zij een pand aan waaruit rook kwam. Pinas geeft aan dat het gaat om een hoogbouw woning die in hout en steen is opgetrokken. Er woonden twee personen in het huis; ten tijde van de brand was de vrouw alleen thuis.

Vrouw alleen thuis

Zij nam een brandgeur waar en ging erop af. Zij zag dat die uit een slaapkamer kwam en maakte de deur open. De vrouw zag rookontwikkeling uit de kamer komen en gilde om hulp.

[quads id=1]

Rook in de kamer

De buren alarmeerden de brandweer. Het huis is verzekerd en ook aangesloten op het elektriciteitsnet. Pinas zegt dat een airco in brand stond, maar hoe dat gebeurde is onbekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer heeft geen bluswerk verricht, maar heeft wel geventileerd waardoor alle rook uit het pand ging.

[quads id=1]

Beperkte schade

Na verkenning bleek het te gaan om de airco die in brand stond. De brand ging van zelf uit. De schade bleef beperkt tot de airco, het plafond en de muren.

Geschreven door TATJANA MUSKIET
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop Times krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.