Video – Oedit in Nederland aangehouden en wordt mogelijk in mei uitgeleverd aan Suriname ~ Drugs vliegtuig

oedit Suriname

Suriname ~ Volgende week is het alweer een jaar geleden dat het drugs vliegtuig met 488 kilo cocaïne werd gevonden op het terrein van Radj oedit.

[quads id=1]

Hij vertrok naar Nederland om medische redenen maar is daar aangehouden. Als het goed is wordt hij binnenkort uitgeleverd aan Suriname. Bekijk bericht voor meer informatie

Uitleveren aan Suriname

Radj Oedit, hoofdverdachte in de drugszaak waarbij een vliegtuig met 488 kilo cocaïne op zijn rijstareaal is onderschept in het district Saramacca, wordt mogelijk in mei uitgeleverd aan Suriname. Als de rechter in Nederland akkoord gaat met het rechtshulpverzoek van de justitiële autoriteiten in Paramaribo.

[quads id=1]

In Nederland aangehouden

Officier van justitie Shanta Mahadew zei maandag bij de voortzetting van deze zaak, dat er officieel nog geen reactie is uit Nederland. “Maar vanuit informele bronnen hebben we begrepen dat het naar mei is verschoven”. Dit meldde de openbare aanklager aan rechter Maureen Dayala.

Drugs vliegtuig

Het vliegtuig met drugs is op 13 maart van het vorig jaar geland op het areaal van de hoofdverdachte. Hij ontkent echter enige betrokkenheid te hebben in deze zaak. Oedit is kort na de drugsvangst voor een ‘medische behandeling’ naar Nederland vertrokken, waar hij na enige tijd werd aangehouden.

[quads id=1]

Zijn kant van het verhaal

Advocaat Irvin Kanhai vroeg net als bij de vorige behandeling van de zaak of zijn cliënt gehoord mag worden zonder dat hij aanwezig is. “Hij kan nu niet aanwezig zijn, maar hij heeft wel behoefte om zijn kant van het verhaal te vertellen.” De raadsman wil ook weten hoe het staat met de overige onderzoekshandelingen die nu nog worden gepleegd door de politie.

[quads id=1]

Mahadew die daarop geen concreet antwoord kon geven, verzekerde dat dit onderzoek wel loopt. Het verslag van de mensen, die nu worden gehoord zal binnenkort worden behandeld. Rechter Dayala heeft de zaak uitgesteld naar 18 maart.

Bekijk hier nogmaals de video van de vondst van het vliegtuig om je geheugen op te frissen:

Foto van KPS opsporingsdienst
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.