Politieambtenaar steelt duizenden liters brandstof van werkgever KPS Suriname

brandstof Suriname

Suriname ~ Dit is eigenlijk te belachelijk voor woorden. Aan de ene kant kampt KPS Suriname met een ernstig tekort aan brandstof en aan de andere kant is een politieman verantwoordelijk voor het verduisteren van duizenden liters brandstof van KPS.

[quads id=1]

Maar wie was dan die tussenpersoon die hem hielp? Bekijk het bericht voor meer informatie. Hoeveel ‘bad cops’ zitten er nog in het korps?

Verdachte vrijgesproken voor diefstal van duizenden liters brandstof. Marlon G. is door kantonrechter Duncan Nanhoe vrijgesproken. Hoewel de magistraat sterke vermoedens heeft dat deze verdachte veel meer afweet van de diefstal van duizenden liters brandstof van het Korps Politie Suriname, is er geen sterk bewijs daartoe.

[quads id=1]

Politie Suriname

“Wij zijn de aardse rechters, maar er is altijd een opperrechter. Daar ontkom je niet aan”, was de boodschap van Nanhoe aan Marlon. De diefstal werd gepleegd door een politieambtenaar, die belast was met de opslagplaats van brandstof voor de politie te Geyersvlijt. Zo plaatste deze agent een bestelling bij een oliemaatschappij, maar huurde een kennis, een zekere Kromoredjo, in om de olie naar een locatie te vervoeren waar via een tussenpersoon de brandstof doorverkocht werd aan Brazilianen in het binnenland.

[quads id=1]

Tussenpersoon

Marlon kwam pas in beeld toen Kromoredjo zijn naam bij de politie noemde. Volgens Kromoredjo was Marlon de tussenpersoon die de kopers zocht na verduistering van de brandstof. Hij beweerde zelfs dat Marlon over verschillende nummers van Braziliaanse ondernemers beschikte. De verdachte zelf ontkende het feit.

Hij ontkent het

Ook zijn raadsman John Ferdinand vond dat er geen bewijs was om over te gaan tot veroordeling en vroeg de rechter om mee te gaan met de eis van het OM en Marlon vrij te spreken. Volgens de advocaat kan een ieder verdachte zijn, maar het bewijs moet worden geleverd alvorens iemand veroordeeld kan worden.

[quads id=1]

Brandstoftekort

Hij neemt het de politieambtenaar kwalijk dat, terwijl het KPS in de achterliggende periode kampte met een ernstig tekort aan brandstof, deze op slinkse wijze door de wetsdienaar werd gestolen. De politieambtenaar is al eerder berecht.

FR
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.