Foto’s – 60 jaar huwelijk voor echtpaar Ferrier – Tjon- A- Joe uit Paramaribo

getrouwd Paramaribo

Paramaribo ~ Velen kennen juf Carmen van de Polanenschool. Zij en meneer Deryck ontmoette elkaar in een club aan de Anton Dragtenweg in Paramaribo. Hij kreeg een warm gevoel en wist meteen dat het zijn vrouw zou worden.

[quads id=1]

Inmiddels zijn ze 60 jaar getrouwd. Wat een love story. Bekijk onderstaand bericht om meer te lezen over het echtpaar in het uitgebreide verhaal. En bekijk de foto sessie.

Diamanten huwelijk voor echtpaar Ferrier – Tjon- A- Joe uit Paramaribo. Het echtpaar Ferrier – Tjon- A- Joe viert vandaag haar diamantenhuwelijk (60 jaar).

Echtpaar uit Paramaribo

Districtscommissaris Mike Nerkust heeft een bezoek gebracht aan het jubilerend echtpaar en de felicitaties namens president Desi Bouterse en de firstlady overgebracht.

[quads id=1]

Het echtpaar heeft uit handen van de dc de gebruikelijke enveloppe met inhoud in ontvangst genomen.

President Bouterse

Deryck John Henri Ferrier is geboren op 20 juli 1933 te Paramaribo en Carmen Romalien Henriette Tjon- A- Joe op 13 maart 1938. Deryck en Carmen hebben elkaar in de maand september op een feestje in Country Club aan de Antondragtenweg ontmoet. Bij het zien van Carmen kreeg Deryck meteen een warm gevoel van binnen. Een stemmetje fluisterde hem in dat hij zijn vrouw in de ogen aankeek.

[quads id=1]

Deryck ging zelfverzekerd af op zijn gevoel..hij trok de stoute schoenen aan en benaderde Carmen voor een dansje. “ Het was een beetje tenen trappen..verteld Carmen lachend…Deryck danste Hollands en ik Surinaams”. Na een gezellige dansavond besloot Derijck ter afsluiting te vragen als hij op de thee mocht. Carmen stemde toe en vanaf dat moment bracht Derijck elke middag een bezoek aan zijn lieve schat. Van het een kwam het ander..de ouders werden in kennis gesteld van de wederzijdse gevoelens voor elkaar.

[quads id=1]

Na enige tijd leuke dingen samen doen en elkaar liefdesbrieven sturen is dit superverliefd stel dat al vanaf de ontmoeting wist dat het een super fijne, romantische tijd samen zal hebben, verloofd en ter bezegeling van de liefde op 5 maart 1959 getrouwd.

Het echtpaar is gezegend met 4 kinderen; 2 meisjes en 2 jongens en vier kleinkinderen. Mevrouw Ferrier- Tjon- A- Joe heeft 35 jaren in het onderwijs gezeten. Ze begon haar carriere als lerares op de Openbare school Billiton. Vervolgens werd ze tewerkgesteld op OS Garnizoenspad en vertrok hierna naar Wisconsin (Amerika) met haar man die een studiebeurs kreeg. Het echtpaar heeft daar drie liefdevolle jaren doorgebracht en keerde daarna terug naar Suriname.

[quads id=1]

Bij terugkomst werd Carmen aangesteld op de Polanenschool. Op laatstgenoemde school heeft Carmen leiding gegeven en tot haar pensionering gewerkt. Carmen houdt van hengelen, orchideeen kweken, modinette en bridge kaartenspel.

Deryck heeft op het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (Te Frederiksdorp) gewerkt. Hij heeft sociologie gestudeerd en heeft zijn mastergraad behaald. Bij terugkomst in Suriname heeft Deryck het Centrum voor Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek, Ceswo opgezet. De hobby’s van Deryck zijn hengelen, lezen en voetballen.

[quads id=1]

Het huwelijk, de geboorte van de kinderen en de hechte band/ gezellige momenten met de kinderen en kleinkinderen zijn de hoogtepunten binnen het huwelijk. Het overlijden van directe familieleden van Deryck zowel Carmen behoren tot de dieptepunten.
Het echtpaar geeft aan dat respect naar elkaar toe, geduld en veel liefde voor elkaar de basis vormen voor een gezegend huwelijk.

[quads id=1]

Het echtpaar is gelukkig bij elkaar. “Mijn man verteld me elke dag dat hij heel veel van me houdt. “Waar liefde woont gebied de Heer’ Zijn zegen.”, besluit Carmen.

Bekijk hier de foto’s:

Bron: Bic Paramaribo Noordoost
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.