Anoniem ~ Tijdens de vakantie ben ik verliefd geworden op een zwarte vrouw

Suriname vakantie

Hallo FamilieNieuws en alle lezers. Ja, jullie hebben het goed gelezen: Tijdens de vakantie ben ik verliefd geworden op een zwarte vrouw. Ik ben zelf ook zwart. Ik kom uit Suriname.

[quads id=1]

Ik kom uit Suriname

Geen probleem toch? Dus wel, want mijn moeder wil dat niet. Niemand eigenlijk. Ik hou nu van zwarte vrouwen maar iedereen wil me zien met een witte vrouw. Ik heb geen idee hoe ik moet beginnen met schrijven. Ik zou uit principe nooit mijn verhaal hier op het net plaatsen maar ik doe het toch wel hier. Want ik weet zeker dat de mensen mij hier wel gaan begrijpen. Omdat we uit hetzelfde milieu komen: Ik kom ook uit Suriname.

Mijn verhaal met jullie delen

Ik moet voordat ik begin met mijn verhaal ook eerlijk toegeven dat ik nooit iets wilde beginnen met mijn sisters uit Suriname. Maar ik snap nu wel hoe dat komt. Mijn moeder heeft me gebrainwashed. mensen uit Suriname zijn niet goed. Dat moest ik altijd horen. Mijn leven lang. Mijn vader heeft mijn moeder in het verleden echt waardeloos behandeld. Ik heb dat altijd moeten aanhoren.

[quads id=1]

Geen slechte moeder

Ik wil niet slecht over mijn moeder praten. Ze is niet slecht. Ze houdt misschien teveel van me. Ze heeft me fantastisch grootgebracht en ik ben ‘iets geworden in de maatschappij dankzij haar’. Zo zegt zij dat altijd. Ikzelf vind dat ik gewoon blij mag zijn met mijn leven en de kansen die ik hier heb gehad in Nederland. Ik heb een leuke baan, een koophuis en ik heb elke dag eten op de plank. (meestal omdat mijn moeder kookt). Wat wil een mens nog meer. Ja echte liefde dat ontbreekt. Al was ik daar nooit naar opzoek.

[quads id=1]

Echte liefde

Ik ga even weer terug naar mijn ouders. Ik ben opgegroeid met de gedachte dat zwarte mannen slecht zijn en dat zwarte vrouwen heel zelfstandig zijn en dat ze het beste alleen kunnen blijven. Respect voor zwarte vrouwen heb ik altijd gehad. Ik heb heel veel respect voor mijn moeder. Maar ik hield ze altijd op een afstand. Ze hoorden niet bij mij. Mijn moeder heeft na mijn vader nooit meer een relatie gehad. Ik heb haar wel een gekoppeld met een vader van een vriend van mij. Maar mijn moeder is onmogelijk om mee te leven. Voor een man dan. Na mijn vader kreeg ze echt een hekel aan mannen. Eigenlijk best zielig. Maar zo gaat ze blijven en ze is ook wel gelukkig in haar eentje. Gaat lekker vaak dansen met vriendinnen en nu ze met pensioen is gaat ze best vaak op vakantie.

Vaak op vakantie

Ik woon niet meer bij mijn moeder maar wel 2 straten verder. Mijn moeder is heel erg into me. Ze is erg aanwezig in mijn leven. Vaak best vervelend voor vriendinnen van mij maar ja. Dat leg ik ze ook wel uit en dan snappen ze het wel. Ik ben wel vaak van huis voor het werk. Daarom is het ook makkelijk dat mijn moeder in de buurt woont. En ze kookt ook heel lekker.

[quads id=1]

Mijn moeder heeft haar vriendinnen maar veel familie hebben we niet.
Ik heb alleen maar Nederlandse vriendinnen gehad. Dus witte meisjes. Maar op de een of andere manier heb ik nooit een relatie langer dan 6 maanden gehad. Het klikt toch niet echt. Die echte verliefdheid heb ik nooit gehad. Nooit gevoeld. Nu wel

Vriendinnen van Nederland

Ja nu wel. En niet voor een witte vrouw maar voor een donkere. En ik vraag mezelf sinds mijn laatste werkvakantie naar Kenia af of ik eigenlijk wel op witte vrouwen val.

Ja, mijn moeder valt op witte vrouwen. Voor mij dan. Al mijn vrienden ook, maar daar maak ik me niet druk om. Maar na mijn vakantie in Kenia ging er echt een wereld voor mij open. Ik was eindelijk echt verliefd. Een jonge meid, pas 26 jaar. Ik ben 32 jaar. Ze werkt voor hetzelfde bedrijf waarmee wij zaken doen. Zeer intelligent, ontzettend knap en pikzwart. Puur melanine. Helemaal niet iemand die mijn moeder voor mij uit zou kiezen. Maar ik ben stapelverliefd op haar.

Ik ben stapelverliefd

Ik was 4 maanden in Kenia. Ik heb haar een maand geleden voor het laatst gezien. Maar ben nu al aan het regelen dat ze hier komt. Ze heeft de Britse nationaliteit dus dat is geen probleem. Ze heeft vrij genomen. Dus ze komt hier.

[quads id=1]

Ik ben heel zenuwachtig. Niet zozeer omdat ze komt. We kennen elkaar inmiddels heel goed. Alleen weet ze niet hoe mijn moeder denkt over donkere vrouwen. Al helemaal niet diegene die uit Afrika komen. Mijn vriendin heeft Vanesse. Voor Vanesse is familie juist heel belangrijk. Ik ken iedereen. Al haar broers. Ik ben zelfs vorige week bij haar moeder in Londen langs geweest. Ik ben zo gastvrij ontvangen. Dat was heel fijn. En toen schaamde ik me echt voor mijn eigen moeder.

Familie is belangrijk

Mijn moeder, ik hou heel veel van haar. Ze is mijn alles. Maar waarom is ze zo? Ik wil niet overkomen als een moederskindje die niet tegen zijn moeder op kan. Maar jullie moeten begrijpen dat we altijd met zijn tweeën waren. Mijn moeder heeft veel opgegeven om mij ‘iets te laten worden’. Ik wil haar niet teleurstellen.

Vanesse kan niet wachten om mijn moeder te ontmoeten. Ik ben bang dat ze afknapt als ze weet hoe ik ben opgevoed. Waarschijnlijk heeft ze dan geen zin meer in deze relatie.

[quads id=1]

Moet ik niets zeggen?

Ik twijfel nu zelfs of het wel verstandig is om mijn moeder te vertellen over Vanesse. Dus ja. Daar ben ik heel zenuwachtig over. Wat moet ik doen? Ik denk dat mijn moeder mij gaat eisen om te kiezen tussen Vanesse en haar. Zo is mijn moeder. Heeft ze vaker gedaan in het verleden met vriendinnetjes.

Suriname vakantie
Voorbeeldfoto van unsplash

Mijn moeder wil graag oma worden van een halfbloedje, dat heeft ze me altijd gezegd. Maar helaas voor haar. Ik ben verliefd op Vanesse en ik wil met haar zijn. En mocht het niet werken dan weet ik nu ook dat ik geen witte vrouw meer wil. Maar hoe vertel ik dit aan mijn moeder zonder haar te verliezen.

[quads id=1]

Ik wil mijn moeder niet kwijt

Ik weet dat mijn moeder niet heel veel verschilt van andere moeders uit Suriname. Ook de moeders van sommige collega’s zijn heel dominant. En bemoeizucht. dat bedoel ik niet slecht. Onze moeders zijn gewoon veel strenger. Ze reageren anders op bepaalde dingen. Daarom vraag ik jullie hoe ik dit met haar het beste kan oplossen.

Moet ik mijn moeder loslaten of moet ik toch proberen om naar haar te luisteren? Misschien is er een tussenweg zodat ik niet hoef te kiezen? Of is die er niet en moet ik stiekem mijn leven delen met Vanesse? Al weet ik nu al dat Vanesse dat nooit gaat accepteren. 1 ding. Ik wil Vanesse absoluut niet kwijt. Ik wil er iets van maken!

[quads id=1]

Wat een verhaal hé. Sorry daarvoor. Hopelijk kunnen jullie met wat goede ideeën komen zodat ik toch happy kan zijn met mijn nieuwe liefde en dat mijn moeder ook happy voor ons kan zijn. Dit is echt iets wat ik wil. Bedankt alvast van Marcel uit Suriname

Gerelateerde verhalen:

Anoniem: Ik word niet geaccepteerd door mijn creoolse schoonmoeder

Anoniem: Ik haat mijn schoonmoeder. Ik wil haar niet meer in ons huis ~ Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig