Video’s en foto’s: Top designer moeders ontwerpen carnavalsoutfit dochters ~ Suriname

carnaval Suriname

Suriname ~ Carnaval in Suriname. Geweldig om naar te kijken. Het is natuurlijk makkelijk (maar ook erg duur) om je kostuum te bestellen in het buitenland. Maar er zijn ook top Mom designers in Suriname die het zelf ontwerpen. Mama designer Janelle Oosterling deed dat.

[quads id=1]

Bekijk de link om haar verhaal te lezen. En natuurlijk is het ontwerp van mama Dutchess Dan ons niet ontgaan. Bekijk het bericht voor meer informatie en kijk naar de geweldige foto’s en video’s. You go mama’s. Hebben jullie ook carnaval gevierd?

[quads id=1]

Mama in Suriname

Designer stopt wederom creativiteit in ontwerp carnavalsoutfit dochters. Janelle Oosterling, docent tevens fashion designer die aan zowel nationale als internationale fashionshows participeerde maakte voor carnaval 2019 hele unieke kostuums voor haar 2 dochters.

carnaval Suriname
Carnavalsoutfit dochters. Janelle Oosterling
Designer moeder uit Suriname

Deze kostuums zijn vervaardigd uit verschillende materialen waaronder papieren verpakkingen van Pick Wick theezakjes. Het vorig jaar won haar dochter Brielle de Carnavals queen prijs van de St. Vincentiusschool met haar kostuum vervaardigd uit Fernandes broodzakken. Fernandes bakkerij zette Brielle in de bloemetjes , want ook zij waren onder de indruk van haar kostuum.
[quads id=1]

Positieve reacties

Door de vele positieve reacties van het vorig jaar heeft zij gemeend dit jaar weer een creatief en apart kostuum te ontwerpen. Beide kids zijn ook flink bezig geweest door zelf de theeverpakkingen te plakken op A4 papier. De opdracht van de school was dat de ouders creativiteit aan de dag moesten leggen om zodoende een zelfgemaakt,- en zelfbedacht carnavals- kostuum te maken voor hun kids. De ouders hebben hieraan gehoor gegeven en hun uiterste best gedaan om hun kids in een leuk en creatief pak naar school te sturen. Het nieuwe schoolhoofd, Hillary Moor, heeft zich ook van haar beste zijde laten zien en verscheen als de bloemenjuf.

Hoe begon het allemaal?

Toen Oosterling nog op de basisschool zat, maakte haar moeder altijd eigen carnavalskostuums voor haar 2 dochters. Ja, met trots zegt Oosterling dat ze ook altijd als winnares uit de bus kwam. De creativiteit is haar dus met de paplepel ingegoten. Haar moeder en jongere zus ontwerpen heel vaak hun eigen kleding. Kids spiegelen zich vaak aan hun ouders want Briëlle en Janae zijn haast iedere dag aan het knutselen, ook omdat ze mama Janelle vaak een handje willen helpen.

[quads id=1]

Met enthousiasme komen inspiraties

Jaren terug kwam ik op een beurs en kreeg een tekst mee “met enthousiasme komen inspiraties”. Dit heb ik aangegrepen als lijfspreuk omdat ik van mening ben dat iets uit de winkel kopen niet uniek is maar met alles om je heen, ook al is het restmateriaal, je ook iets leuks en apart kunt maken om toch goed voor de dag te verschijnen en een blijvende indruk achter te laten.

bekijk hier een leuke video met een interview:

Scholieren vieren kleurrijk carnaval

[quads id=1]

Afgelopen vrijdag was het een groot feest bij de Maria en St Agnesschool. Samen met de Brassband vierden zij carnaval en hadden een kleurrijke optocht. Bekijk hier de video:

Janelle is overigens niet de enige designer mama die een uniek ontwerp heeft voor haar dochtertje dit jaar. Ook designer mama Dutchess Dan laat zien hoe creatief je kunt zijn met spullen. Haar dochtertje won voor de 4de keer Miss Carnaval. Bekijk de video met het zeer bijzondere ontwerp van dit jaar:

[quads id=1]

Kijk hier naar de foto’s:

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.