Oud-badmintontopper Sjauw Mook uit Suriname overleden

overleden Suriname

Suriname ~ Een sportman uit Suriname is heengegaan.  Oud-badmintontopper Sjauw Mook is overleden. De Surinaamse Badminton Bond schrijft het volgende op hun Facebook pagina:

[quads id=1]

Our hearts and thoughts go out to the family and loved ones of Roël Sjauw Mook… our sincere condolences. He will be missed and remembered! RIP

Overleden Suriname

De badmintonwereld is in rouw na het overlijden van Roël Sjauw Mook op 4 maart. De topspeler van weleer werd zeventig jaar. Sjauw Mook is geen ‘kleintje’ geweest in de badmintonsport. Otmar Arti Kersout was één van zijn vaste partners. “We werden in 1974, 1975 en 1976 Caribisch kampioen”, zegt hij trots tegen de Ware Tijd.

[quads id=1]

Badminton Suriname

Ook nationaal regen Sjauw Mook en Kersout de hoofprijzen aaneen. Het duo pakte de dubbeltitel in 1973, 1976, 1978 en 1988 tijdens het nationaal kampioenschap. “Roël was een smasher, hij kon hard smashen”, vertelt Kersout over zijn dubbelpartner. “Hij was een afmaker, een harde speler.”

Sjauw Mook besteeg ook de mannendubbeltroon met Reginald Chin Jong (1972), Raymond Sjauw Mook (1975), Emanuel Sjauw Mook (1990 en 1992). “Hij zal worden gemist”, schrijft de Surinaamse Badmintonbond op zijn Facebookpagina.

Fotograaf De la Fuente

Ook de bekende fotograaf Hedwig de la Fuente staat stil bij de dood van Sjauw Mook. “Eén van Surinames badmintonlegendes. Mijn voorbeeld van vechtlust, vooral in het dubbelspel”, schrijft ‘Plu’ op Facebook bij een foto van Sjauw Mook.
[quads id=1]

3 zoons

De badmintontopper was de laatste jaren actief bij Tan Na Fesi (TNF). Volgens Kersout begon de familie met Perfect Flying Feathers (PFF), een andere gevestigde vereniging binnen de sport. Nadat het gezin naar Paramaribo-Noord verhuisde, werd TNF gestart. Sjauw Mook had drie zoons: Raoul, Melito en Dion.

[quads id=1]

Geschreven door Terence Oosterwolde
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.