Foto’s – Ouderen uit Suriname leren appen en omgaan met de mobiele telefoon

appen Suriname

Suriname ~ Kan jouw moeder of opa al appen? De komst van de mobiele telefoon is voor veel jongeren geweldig. Maar hoe zit het met de ouderen in Suriname. Die werden ineens niet meer gebeld of op de hoogte gehouden want tegenwoordig gaat dat allemaal via Whatsappof Facebook. Maar daar brengt stichting BBGO verandering in door de cursus ‘Leren omgaan met jouw mobiele telefoon’ aan te bieden voor seniorenburgers in Suriname. Velen reageren heel positief op de cursus. Bekijk het bericht voor meer informatie. En kijk ook naar de leuke foto’s. Zat jouw opa er ook bij?

[quads id=1]

‘IK KAN NU APPEN MET MIJN DOCHTER’. Tientallen ouderen hebben zaterdag van de gelegenheid gebruik gemaakt om te leren wat je allemaal met een mobiele telefoon kan doen. “Ik belde liever met mijn huistelefoon omdat ik nauwelijks kon werken met mijn mobiele telefoon.

Mobiele telefoon Suriname

Nu kan ik appen met mijn dochter en andere familieleden”, vertelt Daphne Charlery (79) verheugd. Samen met tientallen andere seniorenburgers, deed zij zaterdag mee aan de cursus ‘Leren omgaan met jouw mobiele telefoon’.

[quads id=1]

BBGO Suriname

De cursus is georganiseerd door de Bond Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) om het leven van haar leden te vergemakkelijken. Jongeren van Leo Club Kankantrie waren bereid om de ouderen te leren hoe zij zoveel mogelijk uit hun smartphone kunnen halen.

appen Suriname

“Als ik een telefoontje kreeg van mijn dochter en we uitgesproken waren, wist ik niet waar ik moest drukken om het gesprek te beëindigen, maar nu weet ik dat wel doen”, zegt Charlery, die ook heeft geleerd hoe ze met haar telefoon een foto kan maken en versturen naar familieleden.

Ik weet nu wat ik moet doen

Dankzij de cursus heeft zij haar profielfoto kunnen installeren op haar Whatsapp-account. Ze kan er nu niet genoeg van krijgen. “Ik wil graag weer een cursus volgen, ik wil meer opvangen want de telefoon heeft veel meer opties!”

[quads id=1]

Anders dan Charlery wist de 83-jarige Ronald Kembel uit Suriname wel degelijk om te gaan met zijn mobiele telefoon. “Ik kon al appen, foto’s maken en versturen.” Echter wist hij niet hoe hij zijn ringtone kon veranderen.

Ringtone veranderen

“Je weet dat het kan, maar ik had me daarmee niet beziggehouden.” Daarnaast heeft hij geleerd hoe hij Whatsapp-berichten moet wissen. “Soms geeft de telefoon aan dat het geheugen vol raakt, maar ik wist niet wat ik moest wissen.”

[quads id=1]

Betere communicatie

Projecttrekker Rude Sanngali zegt dat de BBGO heeft gezien dat de behoefte er is onder de gepensioneerden om beter om te gaan met een mobiele telefoon. “Sommige mensen kunnen met moeite iemand bellen.” Ongeveer 150 mensen hebben zich opgegeven voor de cursus. Er is besloten om het aantal geïnteresseerden op te delen in twee groepen, mede vanwege de krappe ruimte in het BBGO-gebouw.

Bekijk hier de foto’s van de dag:

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.