Anoniem – Welke man in Suriname gaat een vrouw met kinderen nemen?

kinderen Suriname

Suriname ~ Ik ben Diana uit Suriname. Ik ben 36 jaar en ik heb 5 kinderen. Allemaal van 1 man. Vincent hij is 45 en we wonen niet samen.

[quads id=1]

Diana uit Suriname

Ik woon bij mijn ouders en hij woont bij zijn moeder. Ook hier in Suriname. Ik ken hem al sinds mijn 17de. Ik werd toen direct zwanger. Inmiddels heb ik mijn vijfde baby gehad. Samen wonen doen we niet. Hij wil vrij zijn. En ik eigenlijk ook. Ik kan niet met die dingen van hem. Hij is ook zo jaloers.

Hij is jaloers

Terwijl ik juist flexi ben. Ik laat hem gewoon vrij. Weet je, ik wil geen problemen en spanningen. Ik heb het best druk met 5 kinderen. Daarom wil ik niet samen met hem wonen. Hij is iemand die leeft alsof hij vrijgezel is op straat.

[quads id=1]

Ik ben wel zijn vrouw. Maar hij is me niet trouw. Ja waarom heb ik dan zoveel kinderen van hem? Ik wilde in feite ook geen kinderen meer. Ik heb ook al twee keer (stiekem) een zwangerschap weg gedaan. Ik gebruik de pil en toch word ik zwanger. Ik heb de dokter nu gevraagd om me te helpen. Ik wacht nog een paar maanden.

[quads id=1]

Ik wil geholpen worden

Hij werkt en ik werk ook. Ik heb mijn eigen kleine bedrijfje. Ik heb een kapsalon aan huis en dat gaat heel goed. Als Vincent en ik samen slapen dan komt hij bij mij. Maar mijn moeder wil dat ding niet meer. Het is te druk voor haar. En als Vincent hier komt dan dan slapen die kinderen bij mijn ouders want anders kan hij niet slapen. Hij is erg dominant. Hij wil alles hier bepalen. Hij heeft namelijk ook losse handjes.

Losse handjes

Ik heb hem vaker de deur uit gezet maar hij komt toch steeds terug en ik neem hem ook steeds terug. Wat moet ik anders doen? Ik heb 5 kinderen. Hij doet ook alles voor die kinderen dat wel

kinderen Suriname
Voorbeeldfoto van Rabakehair

Natuurlijk zie ik mannen in Suriname naar me kijken. En ze hebben een heleboel praatjes. Ik ben een knappe vrouw maar welke man gaat me bijstaan met de kinderen? Alleen blijven wil ik niet. Vanzelf gaat Vincent me dan ook minder helpen met die kinderen. En als ik iemand anders ga vinden dan gaat hij me helemaal niet meer helpen.

[quads id=1]

Doodmaken

Hij gaat me misschien zelfs dood maken. Hij is zo jaloers. Ik ben helemaal niet jaloers. Ik wil ook niet jaloers zijn. Hij kan zijn telefoon gewoon op tafel zetten en ik raak het niet aan. Als hij wordt gebeld loopt hij naar buiten. Waarom loopt een man naar buiten als hij wordt gebeld? Juist daarom. Ik weet al wat hij doet.

Wat dan?

Maar Mie gado wat ga ik doen als ik het ga lezen in zijn cel? Sommige vrouwen zeuren in mannen hun telefoon. Dan zien ze iets, gaan ze die vrouwen bellen. Ze krijgen ruzie met hun man en dan? Dat leven wil ik niet. Hij gaat wel door mijn telefoon. De hele avond. Soms slaap ik en dan zie ik dat hij alles van me checkt. Mijn foto’s mijn app gesprekken. Alles. Ik laat hem ook. (Ik ben nu op een geheime Facebook). Ik wil geen ruzie over dat soort dingen. Hij is mijn man en hij mag doen wat hij wil. Zolang hij mij en die kinderen verzorgt.

[quads id=1]

Hij is mijn man

Hij komt en gaat met me naar bed en hij geeft me geld. In feite voel ik me een motjo. Alsof hij me betaalt voor omgang. Maar als ik het niet accepteer heb ik ook niet veel. Ik werk ja, maar ik heb 5 kinderen. Ik heb dat geld van Vincent toch wel nodig. Ik hou van mooie kleren. Die kinderen ook. Ik rij een auto. Dat heeft hij allemaal voor mij geregeld. Ben ik bang voor HIV? Natuurlijk wel. Maar ik weet dat hij ook vreselijk bang is daarvoor. We hebben pas iemand van heel dichtbij verloren aan AIDS. Tot nu toe ben ik safe. Maar dat is wel een onderwerp om goed over na te denken.

Ik maakte me druk

Ik schrijf jullie om uit te leggen waarom sommige vrouwen toch blijven bij mannen als Vincent. Want niet iedereen snapt het. Jullie gaan me zeggen dat ik stom ben. In het begin maakte ik me wel druk om andere vrouwen. Maar dat doe ik niet meer. Waarom ik dat zeg: Ik woon niet samen met hem. Wie zegt me dat hij vanuit mijn huis rechtstreeks naar zijn eigen huis gaat?

Ga ik hem laten?

Als hij niet opneemt zegt hij me dat hij slaapt maar hij kon ook met een andere dame zijn. Snappen jullie? En wat ga ik doen als ik hem betrap met een andere vrouw? Ga ik hem laten?

[quads id=1]

Het is makkelijk voor een buitenstaander om me te zeggen dat ik hem niets meer toe moet laten. Maar gaat die buitenstaander mij kunnen verzorgen met mijn 5 kinderen? En veel  vrouwen praten stoer. Maar zeker 5 van de 10 vrouwen die dit lezen zitten in dezelfde positie. Ik zeg niet dat alle mannen van Suriname zo zijn. Maar wel heel veel. Ik vroeg laats aan een vriend van me uit Suriname of hij een vrouw met 5 kinderen zou nemen als zijn vrouw.

Mannen uit Suriname

Hell no. Was zijn antwoord. En dat snap ik ook wel. Vooral met mijn Vincent. Die zal ook elke nieuwe relatie kapotmaken met zijn jaloezie en agressie. Plus denken jullie dat mijn ouders me gaan verzorgen? Mijn moeder wil juist rust. Ze wil dat ik wegga uit huis met die kinderen. Ze vindt dat we ons eigen huis moeten gaan zoeken. Is ook zwaar en druk voor haar. Dus ja.

[quads id=1]

Ik had toen ik twee kinderen had weg moeten gaan, maar nu kan dat echt niet meer hoor mensen. Dit is mijn leven en ik ga het moeten accepteren. Misschien snappen jullie nu een beetje het leven van die jonge vrouwen uit Suriname met zoveel kinderen? Ze lijken vrijgezel maar er is wel een man die naar ze kijkt. Ze hebben het leven geaccepteerd omdat ze niet weten wat ze anders moeten doen.

Goed advies

Weggaan lijkt makkelijk. Maar dat betekent dat je alleen gaat moeten blijven want kow de eerlijk: Welke man in Suriname gaat een vrouw met kinderen accepteren als zijn vrouw? Of hebben jullie misschien een ander alternatief voor ons? Of eigenlijk voor jonge meiden die nog geen kinderen hebben. Voor mij is het in feite al te laat. Ik ben niet blij met mijn leven, ik had het anders aan moeten pakken. Ik zit nu vast. Ik hoop dat jonge meisjes hier wel van leren. Goed advies is altijd welkom, alvast bedankt iedereen.

Eerdere verhalen:

Anoniem – Mijn vriend zijn dochtertje slaapt bij ons in bed ~ Paramaribo

Anoniem – Mijn dochter zegt dat papa haar heeft ‘aangeraakt’

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig