38-jarige Raoul dodelijk geraakt tijdens roofoverval in Suriname

Paramaribo politie

Suriname ~ Een ondernemer die op 1 van de concessies van Ronnie Brunswijk werkzaam is werd verrast door een rover. Hij werd onder schot gehouden. Zijn veiligheidsmannen openden toen het vuur. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie

Roofoverval in Suriname

De rover Raoul L., alias Oela (38), een oud-bekende van de politie, heeft vanochtend het leven gelaten tijdens een roofoverval te Gakaba in het Mama N’dyuka gebied in het district Sipaliwini. De ondernemer Moen die op de concessie van ondernemer Ronnie Brunswijk werkt, was doelwit van de rovers, die al enige tijd berovingen plegen op de Marowijnerivier.

Concessie van Ronnie Brunswijk

De ondernemer was op zijn ATV samen met twee security guards op een bospad richting het vliegveld, in de omgeving Gakaba, toen hij plotseling werd verrast. Een van de rovers kwam uit het bos tevoorschijn en hield de ondernemer en gevolg onder schot. Net toen de ondernemer zich overgaf, openden zijn veiligheidsmannen het vuur. De belagers raakten gewond en kozen het hazenpad.

Ze openden het vuur

Enkele uren later werd het lijk van Raoul L. dichtbij een kamp gevonden. Het vermoeden bestaat dat nog een rover zou zijn geraakt. Aan de hand van de beschreven personalia is de dodelijk getroffen rover ge√Įdentificeerd. De politie kan vandaag het gebied vanwege de moeilijk bereikbaarheid nog niet aandoen. Morgen zal per vliegtuin de plek worden aangedaan.

Goed beveiligen

Brunswijk bevestigt het gebeuren. Hij betreurt het geval en wijst ook op het gevaar. Als concessiehouder eist hij van elke ondernemer met wie hij in zee gaat dat zij zich goed en zwaar beveiligen. Simpel om dit soort gevallen, zegt Brunswijk.

Ala-D Media via Starnieuws
Bron: Starnieuws