Video’s en foto’s – Enorme walvis dood gevonden in jungle ~ Brazilië

walvis Brazilië

Brazilië ~ Dit is best wel een beetje eng! Een walvis in de jungle??? Een vreemde ontdekking in Brazilië. En eigenlijk niet eens zo ver van Suriname. Wat doet deze walvis daar? Wetenschappers zitten met een hoop vragen. Hoe komt dit enorme beest in de jungle terecht? Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en kijk ook naar de video van het beest. Zo groot! Echt vreemd. Wat zou een logische verklaring kunnen zijn?

[quads id=1]

Brazilianen verbazen zich over dode bultrug in jungle. Een dode bultrug van zo’n 11 meter lengte brengt de biologische gemoederen in Brazilië flink in beroering. De walvis dook vrijdag op tussen de mangroven van het eilandje Marajo, aan de monding van de Amazone. Niet al te ver van Suriname. (zie kaart). Tientallen meters van de zee verwijderd. De wetenschappers speuren naar de oorzaak.

[quads id=1]

Niet ver van de jungle Suriname

,,We merkten de walvis slechts op door de aanwezigheid van roofvogels’’, zegt Dirlene Silvan van overheidsinstantie Semma. Naar alle waarschijnlijkheid lag het bultrugkadaver, verscholen in de jungle, er al een aantal dagen. ,,We zagen de aasgieren boven het karkas cirkelen’’.

De wetenschappers onderzoeken nu hoe en waarom het dier op die vreemde plaats terecht is gekomen. Ze houden er rekening mee dat de walvis op zee is gestorven en door de woeste golven is opgepakt en landinwaarts is neergeworpen. Het zou gaan om een bultrugkalf van ongeveer een jaar oud.

Meer hoofdbrekens

Maar het dode zeezoogdier zorgt voor meer hoofdbrekens. ,,We vragen ons ook af wat een bultrug in februari aan de noordkust van Brazilië komt doen’’, legt zeebioloog Renata Emin uit.

[quads id=1]

Volgens de onderzoekster verblijven bultruggen tussen augustus en november aan de noordoostkust en migreren daarna naar Antarctica.

Zeer ongewoon

,,Dat is zeer ongewoon. We vermoeden dat dit kalf zijn moeder is kwijtgeraakt tijdens de migratie naar het zuiden’’. Op het eerste gezicht lijkt de bultrug geen verwondingen te hebben. Een autopsie zal nu meer duidelijkheid over de doodsoorzaak van het kalf moeten geven.
Kijk hier naar de video ervan:

[quads id=1]

Foto’:

Bron: HLN.be
U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar info@familienieuws.com of Whatsapp het naar +5978966341 en wij publiceren het GRATIS voor u.