Anoniem – Mijn dochtertje (13) wil niet meer bij mij in Paramaribo wonen maar bij haar vader in Amsterdam.

vakantie Paramaribo

Paramaribo ~ Hallo FamilieNieuws. Ik ben Helen uit Paramaribo. Ik heb 13 jaar geleden een kind gehad met Frans. Hij was toender tijd in een relatie met Renate en nog steeds. Hij kwam regelmatig op vakantie naar Paramaribo

[quads id=1]

Op vakantie naar Paramaribo

Ik wist het in het begin niet hoor. Hij kwam ongeveer 3 tot 4 keer per jaar naar Suriname op vakantie. Pas toen Stella 7 jaar was. Werd het mij duidelijk dat hij een vaste vrouw had. Al die tijd.

We besloten te stoppen. Maar hij heeft me altijd geholpen met Stella. Ook toen ik al een andere man had. Stella gaat vanaf haar 10de elk jaar naar Suriname. In de zomer. Naar haar vader en Renate. Meestal samen met haar oma en soms met mij. Ik logeer dan ergens anders. Natuurlijk niet bij Frans. Inmiddels hebben die twee ook kinderen en ik ben sinds kort zwanger van een nieuw kindje.

[quads id=1]

Ik ben zwanger

Sinds mijn zwangerschap zijn de problemen begonnen. Eigenlijk al sinds ik met Robbert ben. Nee sinds we samen wonen. Robbert is een hosselman en daar is Frans helemaal niet blij mee. Robbert heeft geen vaste baan, maar hij heeft wel genoeg geld. Ik weet wel wat hij doet. Maar Frans ook wel. Maar hij is helemaal geen slechte stiefvader voor Stella. Frans wil hem toch liever niet in de buurt hebben.

Ze willen haar adopteren

Sinds de laatste keer dat Stella in Nederland was praat ze alleen maar over daar wonen. Stella heeft een Nederlands paspoort dus ze kan gewoon bij haar vader gaan wonen als ze dat wil. Ik heb nu begrepen dat Frans altijd al bezig was om Stella te nemen/adopteren als ze 12 jaar was. Dat wist ik dus niet.

[quads id=1]

Dus hij en zijn vriendin hebben me gevraagd om haar te nemen. Normaal gesproken denk ik dat ik het wel goed zou keuren. Want ze zijn goed voor mijn kind en die vrouw is niet slecht voor haar. Al weet ze geen Surinaams te koken. Is een Hollandse dame. Maar het probleem is nu. Ze willen dus dat ik afstand doe van mijn kind. Op papier. Dus dat ik geen zeggenschap meer heb.

Ik moet afstand doen

Ik had Stella gezegd dat ik dat eigenlijk niet wil doen. Maar zij wil zo graag bij haar vader gaan wonen in Amsterdam. Ze hebben zelfs al een school voor haar om te gaan na deze vakantie in 2019.

[quads id=1]

Ik ben uiteindelijk akkoord gegaan. Maar na gesproken te hebben met een aantal mensen twijfel ik toch nog. Ik snap niet zo goed waarom ik afstand moet doen? We kunnen toch samen over haar beslissen. Ik ga haar echt niet zomaar van daar terug halen. Ik wil haar vader ook wel meer zeggenschap geven als dat is wat hij wil. Maar ik wil geen afstand doen van mijn kind. Ik snap niet waar dat voor nodig is?

Waarom moet dat?

Hij zegt me dat hij anders geen zaken voor haar kan regelen. En dat hij dan voor alles mijn toestemming moet vragen. Hij heeft ook plannen om met die vrouw te trouwen. Misschien willen ze dat Stella dan hun kind wordt. Kijk ik vertrouw haar wel en hem ook met Stella. Maar ik weet wel dat vrouwen uit Nederland heel zakelijk kunnen zijn. Straks regelt zij allemaal dingen en stel je voor dat er iets gebeurt met Frans. Dan heb ik misschien helemaal geen aanspraak meer op Stella.

Wat als er iets met hem gebeurt

Natuurlijk is ze ook 13 jaar. Over 5 jaartjes wordt ze 18 jaar dan kan ze alles zelf bepalen. Dus misschien moet ik niet zo moeilijk doen en denken aan haar toekomst. Ik hoop dat jullie mij kunnen geruststellen. In Suriname weet ik ook niet waar ik terecht moet. Ik weet ook niet hoe ik afstand moet nemen. Moet dat bij een rechter of moet ik brieven ondertekenen? Ik weet het niet hoor.

[quads id=1]

Ik weet niet wat ik moet doen

Mijn huidige vriend zegt dat het goed is als ze gaat. Maar hij vertrouwt het ook niet helemaal. Hij snapt die afstandsverklaring niet. Hij vindt ook dat ik goed moet informeren want ik kan mijn kind kwijtraken.

vakantie Paramaribo
Voorbeeldfoto van Ravishly

Ik wil wel een goede toekomst voor mijn kind maar ik wil haar niet kwijt. Kan iemand mij hierover adviseren? Ik heb ook een beetje haast ermee want over een paar weken komen ze op vakantie naar Suriname om dit allemaal te regelen.

Ze komen naar Suriname op vakantie

Ik ben best wel bang! Ik wil mijn dochter echt wel een betere toekomst geven, maar hoe moet ik dit nu weer aanpakken? Ik voel me echt helemaal alleen hierin. Krijg geen steun van mensen die ook aan mijn dochter denken. Iedereen denkt aan zichzelf.

[quads id=1]

Soms wil ik ze zeggen van: Nee, laat alles maar. Ze blijft gewoon hier bij mij. Maar is dat niet egoïstisch van mij? Stella heeft ook recht op een goede toekomst. Ze wil zelf zo graag weg. Ze ziet haar leven daar helemaal zitten. Ze heeft een Nederlands paspoort dus dat wil ik haar niet ontnemen. Ik hoop echt op goed advies. Bedankt iedereen

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Mijn vriend zijn dochtertje slaapt bij ons in bed ~ Paramaribo

Anoniem – Mijn dochter zegt dat papa haar heeft ‘aangeraakt’

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig