Video’s en foto’s – Cherlane Meijnaar opende deze week een afro haar winkel op Centraal Station Amsterdam ~ Suriname trots

Suriname winkel

Amsterdam ~ Sommige dromen komen uit. Ga er gewoon voor!! Twee keer per week liep ze door het Centraal Station in Amsterdam en droomde hoe mooi het zou zijn om daar haar eigen winkel te openen. Zo gezegd, zo gedaan” Ze ging ervoor en haar droom is werkelijk heid geworden. Lees hier het succesverhaal van Cherlane Meijnaar. Een fantastisch bericht! Deel het daarom met iedereen want sommige dromen komen echt wel uit. Geef niet op. 

[quads id=1]

Suriname trots

Ein-de-lijk kan je voor élk haartype midden in Amsterdam terecht.
Voor hevige krullen of kroeshaar is het vaak helemaal niet zo makkelijk om de juiste producten te vinden in een gewone drogisterij, bizar eigenlijk. Je moet al gauw naar een Toko of ergens buiten het centrum zijn. Charlene Meijnaar vond dat het tijd werd voor een bereikbare plek voor iedereen midden in Amsterdam en dat is dan ook gelukt! (funx.nl)

[quads id=1]

Heb je blond, rood, geverfd, vet of dun haar? Dan kun je al je favoriete haar producten vaak gewoon bij de gemiddelde drogisterij kopen. Maar heb je krullend of kroeshaar dan is het een stuk lastiger om de juiste haarverzorging te vinden. Onderneemster Cherlane Meijnaar opende deze week Melanin Beauty Cosmetics: een haarwinkel speciaal voor afro, -kroes en krullend haar, in het Centraal Station (Stationsplein 31). ,,Voor elk haartype hebben we haarproducten: van glad haar tot golvend, krullen, kroezend. Het zijn producten waar mensen voorheen voor naar de toko moesten.“

‘NIET EVEN SNEL DE ETOS IN RENNEN’

Het assortiment van haarverzorgingsproducten is bij de meeste supermarkten en drogisterijen vooral gericht op Europees haar, maar vrouwen met afro, kroes of golvend haar kunnen vaak niet de juiste spullen vinden in deze winkels. ,,De gekleurde vrouw besteedt soms wel vier keer zoveel geld aan haarproducten, maar daarvoor moeten zij wel de hele stad door reizen. In Amsterdam moeten ze bijvoorbeeld naar Amsterdam Zuid-Oost of Oost reizen. Ze kunnen niet even snel de Douglas of de Etos in rennen,” zegt Cherlane, oprichtster van Melanin Beauty Cosmetics.

Groot assortiment

De winkel biedt een groot assortiment aan bijna alleen maar veganistische haarproducten. ,,We hebben spullen voor alle haartypen: glad, kroes, golvend, krul, maar ook producten die je krullen juist activeren of ervoor zorgen dat je krullen meer naar voren komen. Deze producten kun je doorgaans niet kopen bij de Etos.”

[quads id=1]

38-jaar

De 38-jarige Amsterdamse onderneemster liep al vijftien jaar rond met een bedrijfsplan. Cherlane heeft jaren gewerkt als kapster maar door chronische nek-en rugklachten kon ze haar beroep niet meer uitoefenen. Daarna heeft ze in verschillende cosmetica winkels gewerkt en zo kwam het plan voor haar eigen Melanin Beauty Cosmetics haarwinkel. ,,Je moet wel weten wat je verkoopt en de producten kennen. Ik denk dat het belangrijk is dat je je als klant kunt identificeren met de verkoper.”

DROOM WERD WERKELIJKHEID

Charlene kwam voordat ze haar winkel opende twee keer per week op het Centraal Station in Amsterdam en bedacht zich dan vaak hoe mooi het zou zijn als ze haar eigen winkel kon openen op het station. Op een dag deelde ze haar plan met haar broer, die barstte in lachen uit. ,,Een winkel op Centraal Station, dat zou toch niet lukken, dacht hij.” En het klinkt bijna als een film, maar uitgerekend die dag liep Charlene weer op het Centraal Station. Totaal in gedachten verzonken botste ze tegen een vrouw aan die haar handen vol had met spullen. Charlene hielp de vrouw met het oprapen van de spullen..

Ook een winkel

,,De vrouw bleek toevallig ook een winkel te hebben op het station en vroeg mij waarom ik zo in gedachten was. Ik vertelde van mijn plan en het balletje ging rollen. De vrouw was gelijk enthousiast. Ze zou mij in contact brengen met iemand die ging over de winkelruimte, het was mijn taak om mijn bedrijfsplan te presenteren.” Zo gezegd, zo gedaan.

[quads id=1]

NEGEN MAANDEN OPEN

In eerste instantie kreeg Charlene een ‘pop-up’ contract voor drie maanden, dat werden er al snel zes en inmiddels is de onderneemster er van verzekerd dat ze de komende negen maanden haar winkel mag openhouden op het Amsterdamse Station.

Voor toeristen

Vooral voor toeristen blijkt de winkel een gat in de markt. ,,Maar er komen ook veel vrouwen uit Amsterdam, zij zijn blij dat ze op een centrale plek en in een winkel al hun producten kunnen vinden. ”


[quads id=1]

Luister hier naar de video met radio interview op Funx.nl. Klik op onderstaande foto

Model met fantastisch haar: Sadryone Maduro
Foto’s en video’s van Facebook Jennefer Kempenaar
Bekijk hier hun Fb pagina en instagram
Bron: Metro
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.