Awatkoemar, Dulam, Ashruf, Kishen, Ozir en Maikel verdacht van runder smokkel Brazilië naar Suriname

politie Suriname

Suriname ~Tijdens het transporteren van een groot aantal illegale runderen zijn heel wat verdachten aangehouden in Suriname. De politie doet tevens een beroep op de gemeenschap: Deze manier van smokkelen kan zorgen voor levensgevaarlijke situaties. Deel deze informatie met een ieder! Bekijk het officiele politiebericht voor meer informatie. 

[quads id=1]

Awatkoemar, K ( 53) ; Dulam, S. ( 48 ) ;Ashruf, R. ( 47); Kishen, R. ( 28) ; Ozir, M. en Maikel, S. beiden 20 jaar , zijn in de avond van donderdag 21 februari op verdenking van overtreding van de Wet Tegengaan Smokkelen aangehouden in Suriname.

[quads id=1]

Aangehouden in Suriname

Het zestal wordt ervan verdacht 15 runderen vanuit Brazilië naar Suriname gesmokkeld te hebben of hieraan medeplichtig te zijn geweest. Vijf van de verdachten zijn aan de Van ’t Hogerhuysstraat aangehouden en wel tijdens het transporteren van de runderen vanuit Commewijne naar Paramaribo. De zesde verdachte heeft zich aangemeld op het bureau.

politie Suriname
Foto van politie Suriname

De runderen zijn in het belang van het onderzoek in beslag genomen. De zes verdachten en de runderen zijn vervolgens door de plaatselijke politie overgedragen aan de afdeling Fraude voor verder onderzoek.

[quads id=1]

Flinke boete

Vanwege het feit dat het in deze gaat om een economisch delict werden de verdachten in de gelegenheid gesteld deze zaak buiten proces af te handelen. Dit nadat de politie overleg had gepleegd met het Openbaar Ministerie. Nadat de verdachten een fikse boete betaald hadden werden zij na verhoor heen gezonden.

Smokkelen naar Suriname

Het smokkelen van de runderen naar Suriname kan de volksgezondheid ernstig in gevaar brengen maar ook de plaatselijke veestapel. Dit vanwege het feit dat deze beesten niet gekeurd zijn door onze deskundigen, ten einde na te gaan of die gezond zijn en geen ziektes met zich meedragen die een gevaar kunnen vormen voor mens of dier.

[quads id=1]

Burgerplicht

De politie doet een beroep op de burgerij om haar burgerplicht op zich te nemen door informatie met betrekking tot smokkelpraktijken door te spelen; dit ter voorkoming dat wij hier te lande te kampen krijgen met levensgevaarlijke situaties.’’ Voorkomen is beter dan genezen’’.
Bron: KPS
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.