Huilende Chawilla zegt dat ze Marjorie Willims niet heeft vermoord!! KFC moord Paramaribo

moord Paramaribo Suriname

Paramaribo ~ Eindelijk praat ze. De sterk vermagerde verdachte Chawilla heeft eindelijk iets gezegd over de moordzaak:. Ze heeft KFC manager Marjorie Willims niet vermoord en de moordenaar loopt nog vrij rond. Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie en details over de veel besproken moordzaak. Wat als ze gelijk heeft? Kunnen Xiomara T. en Rayshree G. toch meer weten over de zaak?

[quads id=1]

Moord Paramaribo

Advocaat Maureen Nibte komt tot de conclusie dat veel bewijsmiddelen die het Openbaar Ministerie (OM) in de strafzaak tegen de verdachten Chawilla R. en Shaquille B. heeft geleverd niet betrouwbaar zijn. Donderdag legde de raadsvrouw tijdens haar pleidooi uit dat niet is gebleken dat Chawilla R. schuldig is.

[quads id=1]

Schuld niet bewezen

Volgens haar heeft Chawilla R. de lugubere moord op KFC-manager Marjorie Willems te Paramaribo  in juli 2017 niet gepleegd. Advocaat Benito Pick van Shaquille B. deelt de mening over de opgesomde bewijsmiddelen van het OM. Volgens hem is het bewijs tegen zijn cliënt onrechtmatig en tegen zijn wil verzameld. Echter, kantonrechter Siegline Wijnhard verwierp het verzoek van de verdediging om de voorlopige hechtenis tegen beide verdachten op te schorten.

[quads id=1]

Niet vrijgelaten

De familie van het slachtoffer is volgens de strafpleiter op een dwaalspoor gezet. “De familie verdient rust en verdient te weten wie de moord heeft gepleegd. Wij zijn de waarheid aan hen verplicht. De familie is op het verkeerde been gezet met het dossier van het OM.” Volgens Nibte is het belangrijk om te weten waarom de politie niet heeft onderzocht wie zich mogelijk op de avond vóór de moord schuil hield in het restaurant te Paramaribo. Er zijn sporen gevonden die in die richting wijzen.

Voor de moord

Chawilla R. kon niet langer stil blijven, zoals op vorige zittingen. Ze vroeg de rechter om het woord te voeren en vertelde dat zij het slachtoffer niet heeft vermoord. “Die agenten hebben Shaquille mishandeld. Ze hebben een heleboel dingen tegen ons gezegd, zodat wij meewerkten. Wat wij als verdachten zeggen, wordt niet geloofd.”

moord KFC Paramaribo
De moordverdachte

[quads id=1]

De rechter bleef erbij dat Chawilla R. de moord heeft gepleegd. Immers, er zijn gesprekken over een plan om een strafbaar feit te plegen.

Politie nalatig

Er zijn daarover chatberichten die de politie heeft verzameld. “Je hebt eerder verklaard dat je het hebt gedaan. Je krijgt het woord om alsnog te vertellen wat er eigenlijk is gebeurd”, zei de rechter tegen Chawilla R. Nibte beklemtoonde in haar pleidooi dat de politie haar plicht heeft verzaakt. Er is nagelaten belangrijke zaken, waarvoor ze nadrukkelijk onderzoek vroeg, om te spitten.

Waterdicht alibi

Volgens de strafpleiter zijn beelden die de onschuld van Chawilla R. kunnen bewijzen opzettelijk verkeerd veiliggesteld om een vertekend beeld van de zaak te scheppen. Nader onderzoek plaatst Chawilla R. naar haar zeggen buiten de omgeving van het KFC-restaurant aan de Wilhelminastraat te Paramaribo ten tijde van de moord. Ze heeft volgens de verdediging een waterdicht alibi waaraan niet getwijfeld kan worden.

[quads id=1]

Vrijspraak

Officier van justitie Claudia Bruining zei dat in tegenstelling tot de bevindingen van Pick en Nibte de beklaagden wel schuldig zijn en de ernstige bezwaren tegen hen nog recht overeind staan. De verdediging is van mening dat beide verdachten vrijgesproken moeten worden. De strafeis van 25 jaar onder aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest voor beide verdachten, is in hun ogen onterecht.

Gezondheid van Chawilla

De familie van Chawilla R., hoofdverdachte in de KFC-moordzaak, maakt zich enorm zorgen over haar gezondheid. Donderdag bij de voortzetting van de strafzaak, waarin ze samen met Shaquille B. terechtstaat, bleek dat ze een aantal kilo’s is afgevallen.

[quads id=1]

Advocaat Maureen Nibte zegt in gesprek met de redactie dat er op verschillende momenten aandacht is besteed aan de lichamelijke achteruitgang van haar cliënt, door gesprekken met haar aan te gaan. “De familie praat wekelijks met haar tijdens bezoekuren en ik heb ook op verschillende momenten met haar gesproken zodat ze zich kalm houdt, maar het is begrijpelijk dat de tijd in detentie haar anders laat denken”, aldus de advocaat.

Moord KFC Paramaribo
De vermoorde Marjorie Willims. foto binnengekomen via Facebook

De advocaat zegt dat haar cliënt haar heeft verteld dat zij zwaar piekert. Chawilla R. heeft volgens Nibte hulp nodig van een specialist, maar dit zou de overheid in orde moeten maken aangezien zij in detentie is.

[quads id=1]

Xiomara T. en Rayshree G.

De moordenaar die verantwoordelijk gesteld moet worden voor het huiveringwekkende bloedbad in het fastfoodrestaurant aan de Wilhelminastraat in juli 2017, zou volgens de verdachte nog rondlopen. Volgens de verdediging moet het OM de getuigen Xiomara T. en Rayshree G. niet uit het oog verliezen. Het is tot nu onduidelijk waarom deze oud-collega’s van Chawilla R. en Shaquille B. niet zijn aangehouden.

Geschreven door oa Cheflin Paulus
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.