Anoniem – Onze vader is ingepikt door een 19-jarige ~ Paramaribo

vader Paramaribo

Paramaribo ~ ‘No mek vriendin kong na joe osso teh joe abi masra’. Ons lekkere leventje is helemaal weggeroofd door een 19-jarig. Hallo iedereen. Ik ben Shasa uit Paramaribo.

[quads id=1]

Shasa uit Paramaribo

Ik zit allang hiermee, mijn zusje (21) en ik (24) zitten echt in een probleem. Of eigenlijk hebben we groot verdriet. Ons lekkere leven samen met onze vader werd door deze 19 jarige dame en haar moeder van ons afgepakt! En het is zeker al 8 jaren terug, deze zogenaamde nieuwe dochter van mijn vader is alleen op zijn geld uit. Haar moeder was de beste vriendin van mijn moeder. Ze kwam met haar dochter in ons huis. Vandaar dat ik dit ook zeg: No mek vriendin kong na joe osso teh joe abi masra. Zij heeft mijn vader verleid. Daardoor kregen ze enkele jaren iets met elkaar. Totdat ze hem ging weg jagen omdat ze een gelovige was geworden.

[quads id=1]

Gelovige geworden

Mijn vader is toen weer apart gaan wonen. Maar zij en haar dochter zijn contact met onze vader blijven houden. Zogenaamd als zijn ex en nieuwe dochter. Wat jammer is, is dat ze nog steeds geld eisen van hem alsof ze een kind met hem heeft! Mijn hart bloedt om dit te schrijven. Ik zie dagelijks de pijn van mijn moeder en zusje sinds mijn vader het huis uit is en kan het niet meer aan.

We zijn echt achteruit gegaan sinds hij weg is. Als mijn vader niet zo vroeg uit huis was, hadden mijn zusje en ik onze school kunnen afmaken. Dit kon dus niet, want mama werd ziek en kon de school niet meer permitteren als alleen staande moeder. Dus moesten we gaan werken.

Geen geld meer

Ik ben mama wel dankbaar dat ze voor ons heeft kunnen zorgen door 6 uur s’morgens uit huis te gaan en 2 banen te hebben. We zagen haar pas 12 uur s’avonds.

[quads id=1]

Deze 19 jarige meid belt mijn vader op. Alleen voor geld! Omdat zij de middelbare school nog bezoekt. Even goed kon mijn vader dit alles voor ons doen en waren we veel verder in het leven. Zij heeft eerder een rijbewijs dan mijn zusje!

vader Paramaribo
Voorbeeldfoto van Walk the Falls

Mijn arme papa die zich steeds weer laat misbruiken heeft dit alles betaald. Hij voelt zich zo verplicht om dit te doen. Waarom dan? Als ik hem zie huilt hij soms. En soms maakt hij zijn mobiel uit alleen zodat ze hem niet bellen en lastig vallen.

Hij voelt zich verplicht

Hij voelt zich vaak schuldig. Hij zegt ook dat hij me zusje wilt helpen. Maar niemand weet wat hem zo achter houdt! Hij geeft soms zelf aan dat hij meer van die 19-jarige houdt, en dat hij haar liever helpt. Omdat ze nog naar school gaat. Maar dat is door zijn steun natuurlijk

[quads id=1]

Dankzij hem

Dus terwijl mijn zieke moeder en zusje eerder die srd 100 nodig hebben, geeft hij het aan haar. En mijn zusje krijgt dan een srd 10. Is erg toch. Wat is dat tegenwoordig? Dus alleen omdat ze naar school moet voelt hij zich verplicht. Ze is meerdere keren blijven zitten en mijn arme vader betaalt haar school nog steeds!

En dan gaat ze ook straks naar een opleiding en ze eist daarvoor ook geld! Terwijl haar eigen vader nog leeft! Dt ook nog!

Ze heeft een eigen vader

Vraag mij soms af als ze wat hebben gedaan met me vader waardoor hij zichzelf niet kan helpen hieruit, wanneer ik tot hem praat en zeg van papa wij konden veel meer bereiken als je ons ook zo steunde. Dan zegt hij vaak maak je niet druk, ik help waar ik kan. Over haar zegt hij dan. Ze is een knappe meid en ze kan het ver schoppen. Ik denkende: Hopelijk kijk ze naar je om wanneer je ouder wordt. Wat mij opvreet is dat dit dezelfde mensen zijn die huis aan huis lopen bij mensen om Gods woord te verkondigen! Dan kijk nu hoe ze mijn vader uitputten.

[quads id=1]

We houden veel van hem

Onze band is nog zo sterk met onze vader, omdat hij alles voor ons betekent. Vooral mijn zusje! Sedert papa weg is, is mijn zusje vaak zo afwezig (dat doet vreselijk pijn, want hij was der alles). Mijn moeder stelde niet echt iets voor. Want toen papa nog in huis was, werden we elke dag verwend door hem. Samen naar de winkel, hand in hand. We konden nemen wat we willen! Nadat papa uit huis ging hebben we wel een hechtere band met onze moeder gehad. We dachten altijd dat zei de boeman was.

Lieve moeder

Gelukkig hebben wij vroeg in gezien dat mama ook veel van ons houdt, nu is het onze tijd voor haar te zorgen. Dat doen we graag. Mijn vraag is lieve mensen, hoe help ik mijn vader hieruit??? Dit zal lijken op jaloezie voor jullie. Omdat hij zorgt voor een meisje dat niet eens zijn dochter is. Maar dat is het niet. Ik maak me echt zorgen omtrent mijn vader.

[quads id=1]

Wat nu?

Hij lijkt echt verblind te zijn door die mensen. Hebben jullie ook ooit zoiets meegemaakt? Want we willen echt onze vader terug. Hij lijkt helemaal van ons weg te gaan. Wat moeten we doen? Groetjes van Shasa uit Paramaribo

Gerelateerde berichten: Klik op de link om ze te lezen:

Anoniem – Mijn kinderen willen bij hun vader en die dame zijn.

Anoniem ~ Ik haat Vaderdag en ik haat mijn vader uit Paramaribo

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig