Anoniem – Mijn echte ‘vader’ wil mij zien als ik op vakantie ben in Suriname

vakantie Suriname

Suriname ~ Hallo FamilieNieuws. Ik ben Jolanda en ik wil eigenlijk een probleem voorleggen aan jullie. Ik ben 29 jaar geleden geboren in Suriname en ik weet eigenlijk pas sinds 4 jaar dat mijn vader mijn vader niet is. Mijn echte vader woont in Suriname.

[quads id=1]

Vader in Suriname

Dat was trouwens echt een heel drama, maar ik heb het mijn moeder en mijn vader nu vergeven. Ik ben 6 maanden lang spoorloos geweest, doorgedraaid eigenlijk. En met therapie ben ik er bovenop gekomen. Degene die dit nooit hebben meegemaakt hebben geen idee wat voor invloed dit heeft gehad op mijn leven. Om 25 jaar lang te denken dat je vader je vader is.

[quads id=1]

Niet mijn vader

Om steeds te horen dat je de neus van je vader hebt. Om te horen hoeveel je op je oma lijkt, terwijl je oma niet eens je oma is. Zoveel dingen. Zoveel leugens. Nu ik dit opschrijf word ik weer boos. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat een moeder dit kan verzwijgen voor haar kind.
Uiteraard gaan jullie wel snappen dat de band tussen mij en mijn moeder heel slecht is geworden. Ik heb het haar wel vergeven. En heel diep van binnen snap ik haar ook wel. Maar ik vind dat ze het helemaal verkeerd heeft aangepakt. Mijn vader ook. Maar ik heb het ze wel vergeven. Voor 90% wel.

Echte vader in Suriname

Maar daar gaat deze brief eigenlijk niet over. Het gaat even over mijn echte vader. Mijn biologische vader in Suriname. Ik was ook altijd boos op hem. Ik snapte niet waarom hij me nooit heeft opgezocht enzo. Totdat ik het hele verhaal heb gehoord. Mijn echte vader heeft mijn moeder gedwongen om met haar naar bed te gaan. Dat heeft mij moeder toen gezegd.  Mijn moeder was een meisje van 15 jaar. Mijn echte vader was haar buurman. Een jaar lang is mijn moeder met hem naar bed gegaan. Hij en zijn vrouw deden de oppas voor mijn oma. Die alleenstaande moeder was. Dus mijn vader sliep met mijn moeder en mijn tante. Een jaar lang.

[quads id=1]

Een jaar lang

Een hele slechte man dus. Maar hij is hier ook voor naar de gevangenis gegaan. Ik heb begrepen dat hij echt een hel van een leven heeft gehad.
Inmiddels zijn we bijna 30 jaar later. Om dit alles te verwerken en ook omdat ik zo nieuwsgierig was ben ik toch gaan zoeken. Via via ben ik in contact gekomen met zijn kinderen, mijn broers dus, en zijn vrouw. Ze waren nog steeds getrouwd ondanks alles. Ze had hem vergeven.

Iedereen had het me afgeraden om contact met hun te zoeken. Maar ik moest en zou ze vinden. Ik heb toen als eerste heel fijn contact gekregen met de vrouw van hem en hun zonen. Jaren lang. Ze moesten me beloven dat hij het niets mocht weten. Ze zijn altijd heel lief voor mij geweest en ik heb heel fijn contact gehad met mijn broers. Hun moeder heeft me ook veel verteld over mijn echte vader. Maar ook over mijn moeder en haar zus. En die kant van mijn familie.

[quads id=1]

Ik wil ze niet oordelen want ik was er niet bij maar het lijkt erop dat mijn moeder stiekem een relatie had met mijn biologische vader. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij zijn vrouw dat heeft wijsgemaakt. Vreemdgaan is natuurlijk minder erg dan een jong kind dwingen tot omgang. En had hij dan ook een relatie met mijn tante. Die nog jonger is dan mijn moeder?

Mijn moeder was zijn ex

Zijn vrouw wilde dat gewoon graag geloven. Ik denk dat ze daarom ook in staat was om hem te vergeven na de gevangenisstraf. In hun gezin is mijn moeder dus gewoon een soort van ex-vriendinnetje van hun vader geweest. Die ook een kind van hem heeft gehad. Dat weten mijn broers ook. Ze hebben altijd van mij geweten. Mijn tante was ook zwanger maar ik heb begrepen dat zij toen de vrucht heeft verwijderd. Ze heeft dit mijn biologische vader nooit vergeven. Zij is nu dus ook mijn grootste vijand.

Contact verbroken

Vanaf het moment dat ze wist dat ik contact heb opgenomen met zijn vrouw heeft ze alle contact verbroken. Mijn moeder niet. Die staat aan mijn kant. Maar dat doet ze alleen omdat ze zich schuldig voelt. Ik heb haar gevraagd of zij en mijn biologische vader een relatie hadden maar ze ontkent het niet helemaal. Dus ik geloof het wel dat ze een relatie hadden. Vandaar dat ik ook niet heel boos ben op mijn biologische vader, maar toch wilde ik geen contact met hem.

[quads id=1]

Niet na al die jaren. Hij had namelijk nooit iets voor mij betekend in mijn leven en natuurlijk de man die ik ken als vader wel. Hem neem ik ook het minste kwalijk. Al ben ik ook wel boos op hem. Maar wat moest hij dan?

Naar Suriname

Ik heb besloten om op vakantie naar Suriname te gaan dit jaar. En tot mijn spijt heeft de vrouw van mijn biologische vader hem dat verteld. En nu wil hij mij zien. Ik heb met hem gesproken. Dat was echt vreemd. Door dit gebaar ben ik helemaal de weg kwijt geraakt. Ik weet namelijk helemaal niet wat ik hiermee aan moet. Aan de ene kant ben ik boos. Dat hij als volwassen man naar bed is gegaan met een meisje van 14 jaar. Onder dwang of niet onder dwang. Het was fout.

Hij was fout

Hij is ook een getrouwde man. En ten tweede. Hij wist al die tijd dat mijn moeder zwanger was. Maar hij heeft nooit de moeite gedaan om mij op te zoeken. Zijn vrouw zegt dat hij dat niet heeft gedaan omdat hij mijn leven niet wilde verstoren.

[quads id=1]

Kijk die man is al over de 70 jaar. Dus aan de andere kant ben ik ook blij dat ik de kans heb om de echte kant van mijn familie te leren kennen. Dat ik de kans krijg om met mijn echte vader te praten. Hij is er helemaal vol van. Tijdens mijn vakantie wil mijn vader mij aan alle mensen laten zien. Hij wil mij verwelkomen in de familie en iedereen kennis met mij laten maken. Hij praat heel trots tegen mij en over mij.

vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van Adomonline

Iets wat mijn vader eigenlijk nooit heeft gedaan. Misschien omdat hij ook wist dat ik niet zijn kind was en omdat andere mensen het misschien ook wisten. Dat is iets wat ik toch heb gemist

Dubbel gevoel

Ik voel me bedrogen van beide kanten. Zowel mijn moeder en vader en mijn biologische vader hebben mij bedrogen. Maar het is tijd om het verleden achter me te laten en om verder te gaan. Dat wil ik ook graag maar ik weet niet hoe.

Als het aan mijn biologische vader ligt wil hij meteen een echte vader voor mij zijn en mij betrekken bij zijn gezin. Maar ik ben heel bang. Ik ben heel boos en ook heel blij. Ik weet niet hoe ik dit aan moet pakken. Weten jullie het misschien.

Samen op vakantie

Mijn vriend, die gaat met mij mee op vakantie, die zegt dat ik het gewoon op mij af moet laten komen. Mijn moeder, die eigenlijk niet blij is dat ik naar Suriname ga, zegt dat ik niet te hard van stapel moet lopen. En haar man. Is eigenlijk heel verdrietig. Hij ziet mijn vader als die man die zijn vrouw onder dwang heeft gezet. En haar zwanger heeft gemaakt.

[quads id=1]

Het doet me ook pijn. Maar ik ben een beetje moe om rekening te houden met andermans gevoelens. Maar tegelijkertijd doet het me pijn om mijn vader verdrietig te zien want ook al deed hij soms toch alsof ik niet zijn kind was. Hij heeft me wel opgevoed. En ook al ben ik zo boos op mijn moeder. Zij is wel mijn alles en heeft me gemaakt tot wie ik vandaag ben. Ik ben hun beiden ook dankbaar. Maar die sterke band is er niet meer. Wij drietjes. Dat is kapot. Door die leugen.

Dus ja. Mensen, ik weet het even niet. Wat wel zeker is, is dat ik in juni naar Suriname op vakantie ga en dat ik mijn echte vader ga ontmoeten. En verder weet ik helemaal niets. Ik hoop door dit met jullie te delen wat goede adviezen te ontvangen zodat ik een beetje sterker in mijn schoenen sta straks in Suriname.

[quads id=1]

Grote broers

Waar ik wel heel blij mee ben, zijn mijn twee grote broers. Met hun kan ik goed praten. Hun vader is wel hun held. Maar langzaam maar zeker houden ze ook echt van mij. Dat voel ik gewoon. En hun moeder ook. Maar mijn biologische vader. Wat moet ik daar nou mee? Moet ik het verleden laten rusten en hem een kans geven. Of verdient hij dat echt niet?
Nou, alvast bedankt dan voor jullie woorden en adviezen. Ik ben zeer benieuwd,
Jolanda

Gerelateerde verhalen:

Anoniem ~ Hij wil niet dat ik onze dochter vertel wie haar vader is ~ Paramaribo

Anoniem – Mijn vader wil mij leren kennen, maar ik heb al een vader ~ Suriname

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig