Video – Geen straf voor uitgescholden Nederlandse ijssalon eigenaresse uit Suriname

Gilly Nederland

Nederland ~ Goed nieuws! De ijssalon houder uit Suriname krijgt geen straf. De vrouw die zelf voor alles en nog wat is uitgemaakt stond terecht voor mishandeling. Bekijk ook de video waarin ze haar verhaal vertelt in de Nederlandse talkshow Jinek. Lees hieronder het verhaal.

[quads id=1]

Rechtbank Nederland

Geen straf voor uitgescholden eigenaresse ijssalon Hilversum
De rechtbank in Utrecht heeft Gillyon Emanuels uit Suriname vandaag ontslagen van rechtsvervolging.

Uit Suriname

De vrouw stond terecht voor de mishandeling van een jongere. De rechtbank achtte die mishandeling bewezen, maar stelde vast dat de vrouw de mishandeling in ‘begrijpelijk zeer geëmotioneerde toestand heeft gepleegd’.

[quads id=1]

Mishandeling bewezen

Emanuels was destijds (augustus 2017) eigenaresse van een ijssalon en Surinaams eethuis in Hilversum Nederland. Zij was geruime tijd doelwit van een groep hangjongeren, die haar beledigden en intimideerden. Op de bewuste dag werd Emanuels, in het bijzijn van haar 2-jarige zoontje, bekogeld met een mandarijn en door drie jongeren gediscrimineerd. Ze zouden haar onder meer hebben uitgescholden voor ‘k*nkeraap’.

[quads id=1]

Ze werd uitgescholden

De vrouw raakte daardoor zo over haar toeren, dat zij een dweilstok uit haar zaak haalde en een van de jongeren daarmee een paar keer sloeg. Beelden daarvan werden via social media verspreid. Later werd bekend dat het OM mevrouw wilde vervolgen voor mishandeling.

[quads id=1]

Mishandeling

De rechtbank vindt de gemoedsbeweging voorstelbaar en ziet deze daarom als een strafuitsluitingsgrond. Bij de rechtbank in Utrecht Nederland stonden vandaag veel mensen om Emanuels te steunen. Dat gebeurde ook bij eerdere zittingen in de zaak.

Stop Afrofobie

Het Platform Stop Afrofobie uit Nederland had mensen opgeroepen aanwezig te zijn ‘zodat we Gilly steun kunnen bieden, moed in kunnen praten en haar de kracht kunnen geven voor de moeilijke zitting’.

Gilly heeft ook haar verhaal verteld bij Jinek. Bekijk hier de video:

Bron: Bron: AD
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.