Er komt een rechtszaak tegen de Rij- en Voertuigenbelasting ~ Suriname

verkeer Suriname

Suriname ~ Er komt een rechtszaak tegen de Rij- en Voertuigenbelasting. De dagvaarding is ingediend. Wat denken jullie dat het resultaat hiervan zal zijn? Bekijk onderstaand bericht voor meer informatie. Hebben jullie trouwens al betaald? Of wachten jullie het proces af?

[quads id=1]

Belasting Suriname

Kort geding tegen Rij- en Voertuigenbelasting ingediend. Regering reageert pas na deadline op verzoekschrift. Er komt een rechtszaak tegen de ingevoerde Rij- en Voertuigenbelasting. De Stichting Center for Public Affairs Suriname (CPAS) heeft gisteren de uit te brengen dagvaarding in deze zaak ingediend bij het Kantongerecht.

[quads id=1]

Ter studie

Dit meldt Anand Biharie, vertegenwoordiger van Stichting CPAS. “De griffier heeft het in behandeling genomen en het zal nu bij de aangewezen voorzieningenrechter liggen ter studie. Deze zal het dossier bestuderen en bepalen dat het in een kort geding procedure mag worden toegelaten. Ik verwacht uiterlijk vanmorgen een telefoontje van de griffier met de mededeling dienaangaande: datum en tijdstip behandeling van het dossier”, geeft Biharie aan.
Regering reageert te laat

Deze organisatie had voordat ze de zaak aanhangig had gemaakt bij de rechter, een verzoekschrift ingediend bij de president. De rode draad van het verzoekschrift was om de ingevoerde Rij- en Voertuigenbelasting in te trekken. “Nadat ik vorig week donderdag contact had gemaakt met het kabinet van de president, kreeg ik te horen dat de heer Wijdenbosch contact met mij zou maken.

[quads id=1]

Daarbij hield ik ze de deadline van 18 februari, 24.00 uur, voor om te reageren”, geeft Biharie aan. Wijdenbosch belde Biharie een dag na het verstrijken van de deadline. “Op 19 februari om 09.00 uur. Hij wilde met mij het een en ander bespreken. Ik verbrak zijn betoog met de opmerking dat thans enige vorm van overleg uitgesloten was, omdat de deadline was verstreken.

parkeren Paramaribo
Foto van Info-Suriname.com
Intrekkingsverzoek

Ik vroeg hem of de regeringsleider de wet wenste in te trekken. Dat heeft hij niet beantwoord. Hij stelde dat ik een intrekkingsverzoek bij De Nationale Assemblee (DNA) zou moeten indienen. Formeelrechtelijk kon dat, echter in materiële zin niet de aangewezen procespartij, omdat de regering het wetsvoorstel in februari 2017 bij DNA had ingediend.

[quads id=1]

Over dit geschil heel even met hem van gedachten gewisseld en ik volhardde in mijn standpunt. Trouwens in de kort geding procedure dagvaard ik de Staat Suriname en daarmee impliciet De Nationale Assemblee, echter ik leg daar aldus niet expliciet de nadruk op. We beëindigden het gesprek met de vaststelling dat de deadline verstreken was en dat wij elkander bij de rechter zullen ontmoeten”, aldus Biharie.

[quads id=1]

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.