Bewaker steelt mogelijk SRD 315.000 aan kip om kinderen te voeden ~ Paramaribo

kip Paramaribo

Paramaribo ~ Een bewaker van Subisco Paramaribo wordt verdacht van het stelen van SRD 315.000 aan kip. Hij heeft toegegeven dat hij heeft gestolen want met die SRD 1600 kan hij zijn kinderen niet voeden. Maar hij heeft niet zoveel genomen? Zijn er andere medewerkers van het bedrijf schuldig? Lees het verhaal hieronder. Wat denken jullie?

[quads id=1]

Bewaker uit Suriname

Bewaker steelt om kinderen te voeden. “Mijn kinderen hadden geen eten en ik had geen keus. Ik kwam niet uit met mijn salaris van SRD 1.600 per maand”, zei Roopeshkumar B. uit Suriname maandag bijna fluisterend aan rechter Rewita Chatterpal. Hij heeft in 2018 als bewaker van Subisco meerdere malen kipworstjes en kippenvlees gestolen uit een vriesauto, om die vervolgens door te verkopen aan een winkelier.

[quads id=1]

Kipproducten doorverkocht

De benadeelde zegt dat het om 1.900 dozen met kipproducten gaat, ter waarde van ruim SRD 315.000, maar de verdachte beweert dat hij slechts dertig dozen heeft gestolen. “Ik weet niet wie de rest heeft genomen, maar ik heb niet zoveel gepakt.” Roopeshkumar B. verklaarde dat hij tijdens surveillance had opgemerkt dat één van de vriesauto’s niet op slot was en hij zag daarin een kans om zijn slag te slaan.

Niet zoveel gestolen

De in het procesverbaal genoemde hoeveelheid vlees zou hij naar zijn zeggen niet hebben kunnen stelen omdat hij geen toegang had tot het magazijn. Om de gestolen goederen van het complex te krijgen, heeft hij ze op de achterbank van een auto geplaatst. “Als ik ze in de bak had gezet, zou het zichtbaar zijn,” verklaarde hij op een vraag van officier van justitie Reshna Jhinkoe. De winkelier aan wie hij de partij had geleverd, heeft 43 dozen kip teruggegeven aan de politie.

[quads id=1]

Teruggegeven aan de politie

Advocaat Sandra Punwasi zei dat er kennelijk nog andere medewerkers hebben gestolen. “Ik vind het onredelijk van de benadeelde om de hele schuld op deze verdachte te verhalen.” Haar collega Irvin Kanhai vroeg om een correctie maatregel.

[quads id=1]

Anderen hebben ook gestolen?

De rechter vindt net als de advocaten dat het aantal gestolen goederen dat Roopeshkumar B. wordt verweten niet is bewezen en nam daarom de strafeis van zes maanden waarvan vier voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar over. De verdachte is maandag in vrijheid gesteld.

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.