Artiest Enver Panka over zijn klagende Facebook-post ~ Suriname

enver Suriname

Suriname ~ …met uitzondering van die lummels die die stomme beslissingen nemen voor het land Suriname… Jullie voelen geen moer, want jullie worden vet betaald en de staat bekostigt jullie luxe leven ook nog.. 

Enkele woorden uit de Facebook post van Enver panka

[quads id=1]

Panka uit Suriname

‘ALS IK ZWIJG, HOUD IK MEER VAN ANDEREN DAN VAN MEZELF’. Artiest Enver Panka uit Suriname die in een Facebook-post onlangs zijn misnoegen heeft geuit over de huidige situatie in het land, zegt dat hij gewoon eerlijk is geweest.

[quads id=1]

Artiest uit Suriname

“Het is een eerlijke manier van mezelf uiten. Als ik zwijg terwijl ik pijn heb, houd ik meer van anderen dan van mezelf.” Zo stelt hij tegenover de krant.

enver Suriname

De artiest “wil het land echt uit nu”, zegt hij onder meer in het bericht op Facebook. “Hier heeft geen moer meer te bieden behalve ellende en onderdrukking. Een ieder klaagt van de situatie hier en oprecht ook want we voelen het”, schrijft hij verder.

Iedereen klaagt

Menigeen heeft verbaasd gereageerd op deze reactie, aangezien Panka enkele jaren terug in een nummer van rapgroep TIK het beleid van de toenmalige Nieuw Front-regering, die op dat moment tien jaar aanzat, flink op de korrel nam met twee andere artiesten.

[quads id=1]

Nog skeer

Het refrein van dit nummer is ‘Zoveel jaren Front, maar ik ben nog steeds skeer’. “Ik heb gewoon hetzelfde gedaan, alleen is het nu een andere tijd. Niet omdat het toen om een ander bestuur en andere regering ging, mocht ik het wel zeggen en nu niet”, zegt Panka hierover.

Hij benadrukt dat hij geen spijt heeft van het nummer. “Ik heb spijt van niets. Er gingen zaken goed fout toen en ik heb erover gesproken, er gaan zaken goed fout nu en ik heb er ook over gesproken. Ik vind dat het mijn recht is als burger van het land.

Ik betaal belasting

Ik betaal belasting, werk keihard en wacht op niemand voor iets, dus ik heb recht om te zeggen als het minder gaat.”

[quads id=1]

Panka benadrukt dat het lied geen politiek nummer was, maar een initiatief van de artiesten zelf. “De politieke partij die het gebruikt heeft, heeft gevraagd om het te krijgen maar we hebben het aan ze verkocht, want dat is business.”

Dat is business

Hij weet echter niet of hij zijn ontevredenheid nu weer in een lied zal omzetten. “Ik heb geen zin meer om muziek te maken in deze sfeer want het is ondankbaar werk. Laten mensen zelf praten want wanneer ik me uit, uit ik me voor mezelf en zij die meevoelen. Wie niet meevoelt moet het maar zelf oplossen.”

[quads id=1]

Verdient de huidige regering weer een kans? Panka: “Als het aan mij ligt, zie ik graag een regering zitten die voor ontwikkeling en stabiliteit zorgt. Dus als ze ervoor zouden kunnen zorgen dat de situatie verbetert, mogen ze wat mij betreft blijven, zo niet moeten ze weg.” Hij onderstreept: “Het is geen persoonlijke aanval naar de regering toe, het is een eerlijke manier van mezelf uiten.”

Geschreven door: Merredith Bruce
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.