Anoniem – Ik ga voor het eerst bevallen in Paramaribo? Ik wil mijn schoonmoeder liever niet in het ziekenhuis

zwanger Paramaribo

Paramaribo ~ Hallo iedereen. Ik heb niet echt een verhaal te vertellen. Ik ben gewoon heel erg onzeker. Ik ben Tessa uit Amsterdam maar woon nu in Paramaribo en ik ben 7 maanden zwanger.

[quads id=1]

Zwanger in Paramaribo

Ik woon nu sinds 3 jaartjes in Paramaribo. Mijn vriend en ik zijn hier komen wonen. Ik ben al moeder. Mijn eerste kindje is 5 jaar geleden met een spoed keizersnee geboren. Dat was verschrikkelijk. En dat was gewoon in Amsterdam. Ik heb mezelf mijn hele zwangerschap beloofd dat ik no matter what in Nederland zou bevallen. Gewoon in de buurt van mijn moeder en mijn grote zus. Zij hadden me ook bijgestaan bij mijn eerste zwangerschap en bevalling.

[quads id=1]

Moeder en grote zus

Maar wegens omstandigheden lukt het ons niet om naar Nederland te gaan. Ik zou wel alleen kunnen gaan met onze zoon, maar mijn vriend gaat niet zo lang weg kunnen en we kunnen niet goed berekenen wanneer de bevalling zou zijn. Dus na veel onderzoek enzo hebben we besloten om hier te bevallen in het AZ Paramaribo. Daar is ook mijn gynaecoloog, Maar ik twijfel nu weer. En die twijfels maken me gek. Omdat ik ook niet meer terug kan. Ik kan nu onmogelijk op het vliegtuig stappen. Mijn buik is ook supergroot.

Vliegen mag niet meer

Mijn zus is nu zelf ook zwanger dus ze kan niet hier komen zoals was afgesproken en mijn ouders komen ook niet. Dus alleen mijn vriend is hier en zijn familie. Dan komt mijn tweede probleem: Ik wil zijn familie niet bij de bevalling hebben. Daar gingen ze eigenlijk helemaal van uit. Nou eigenlijk had mijn vriend het helemaal geregeld dat zijn zus samen met zijn moeder bij de bevalling in het ziekenhuis zou zijn. Zonder met mij te overleggen.

[quads id=1]

Eerlijk gezegd

Ik heb ze toen eerlijk gezegd dat ik dat liever niet heb. En nu hebben ze een soort van afstand genomen. Ik bedoelde het helemaal niet persoonlijk. Ik kan het heel goed met ze vinden. Maar als mijn zus er niet is dan wil ik gewoon alleen met mijn vriend zijn En volgens mij mag dat in AZ ok helemaal niet dat je meerdere mensen bij je bevalling hebt. Ik weet wel dat het mag in het zorghotel maar het gaat toch AZ worden. Of 1 van die andere ziekenhuizen in Paramaribo.

Welk ziekenhuis?

Dat wilde ik dus ook vragen. Ik heb uiteraard al heel veel informatie opgedaan, er is veel te lezen op het net. Maar meer praktische informatie. Maar ik ben eigenlijk benieuwd naar jullie ervaring in de ziekenhuizen in Paramaribo. hope is het om hier te bevallen.

[quads id=1]

Ik heb gekozen voor AZ, eigenlijk omdat mijn dokter daar zit, maar ik hoor veel meer positieve verhalen over RKZ en Diaconessen huis. Ik ben zo onzeker geworden. Het lijkt bijna alsof ik in een depressie raak. Als ik er met mijn vriend over wil praten dan zegt hij dat het mijn eigen schuld is, want als ik geen ‘ruzie’ had gemaakt met zijn moeder en zus dan hadden zij me kunnen helpen.

zwanger Paramaribo
Voorbeeldfoto van Pixabay
Gemeen

Ik vind hem zo gemeen, Hij houdt totaal geen rekening met mijn gevoelens en met mijn angst. Kijk, hij is bekend in Suriname. Hij heeft hier veel langer gewoond maar ik ben Nederland gewend. En het is toch ook heel anders om je eigen moeder of je schoonmoeder erbij te hebben bij de bevalling. Ja toch?  Of stel ik me inderdaad aan zoals mijn vriend dat zegt?

Naar binnen kijken

In Nederland kon mijn zus echt alles OPENLIJK mee maken. Ze kon gewoon meekijken naar mijn poenie. Ik moest uiteindelijk toch voor een keizersnee, maar voor die tijd lag ik gewoon wijdbeens in de kamer met drie mensen erbij. En artsen die in en uit liepen. Hoe is dat hier? Kan ik mijn schoonmoeder bijvoorbeeld vragen om niet in mijn poenie te kijken? Dat vind ik echt niet zo fijn, bij mijn zus en moeder had ik daar geen moeite mee, maar ik wil dat niet meer. Ik wil zelfs niet dat mijn vriend dat doet. De eerste keer kwam het uiteindelijk niet tot een werkelijke bevalling. Dus dat heeft hij niet meegemaakt.

[quads id=1]

Altijd haast

En dan nog een vraagje, dit is echt mijn grootste angst. Ik ga dus hopelijk dit keer normaal bevallen. Maar wat gebeurt er als ik ineens toch weer een spoedkeizersnee moet krijgen? Moet je dan helemaal slapen of mag ik ook alleen en ruggenprik. Ik maak me zoveel zorgen om zoveel dingen. Ik heb geen verloskundige, Misschien als ik die had dan had ik al antwoord op al deze vragen. Ik loop bij een gynaecoloog en natuurlijk kan ik al deze vragen stellen, maar op de 1 of andere manier komt dat er nooit van. Het lijkt alsof hij altijd haast heeft. Maar ik heb mezelf beloofd dat ik deze brief meeneem de volgende keer.

[quads id=1]

Niet erbij

Maar ik zou graag die vraag over het beste ziekenhuis ook beantwoord willen hebben. Misschien ook met wat persoonlijke verhalen. Kan ik trouwens wel zomaar switchen? Of ben ik verplicht hier te blijven om dat mijn dokter al hier bij AZ zit. Of is het misschien beter om te blijven omdat hij mij inmiddels kent? Maar ik voel me niet zo op mijn gemak. En waarschijnlijk is hij toch niet bij de bevalling als het allemaal goed gaat.

Misschien vinden jullie dat ik zeur. Maar ik ben echt een beetje radeloos. Ik voel nu dat alles alleen op mij afkomt. Mijn man helpt me helemaal niet met dit soort issues. Ik klaag verder niet over hem. Hij helpt me met veel dingen en voorlopig ben ik ook thuis en gaat het goed. Maar hij kan me niet bijstaan met dit soort dingen. Misschien als mijn schoonmoeder en zus dit lezen gaan ze ook een beetje snappen dat ze het niet persoonlijk moeten opvatten.

Ik hou van ze

Ik hou wel van ze, maar ik schaam me gewoon een beetje om hun bij de bevalling te hebben. Ik ben bang dat ik scheur, of ineens windjes ga laten of erger. En daar wil ik me niet druk om maken. Snappen jullie dat?

[quads id=1]

Ik hoop dat FamilieNieuws deze oproep voor mij gaat plaatsen en dat ik wat antwoorden van jullie kan krijgen. Ik laat over 4 maandjes ofzo weer weten hoe het is gegaan met mij. Alvast heel vriendelijk bedankt iedereen. Groetjes van een hele bange en zeurderige mama Tessa
p.s. Deze oproep is eigenlijk alleen voor girls only. Maar natuurlijk als een man iets hierover kan vertellen dan mag het ook. Vooral over het onderwerp in de poenie kijken.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Zijn zus uit Paramaribo komt 4 maanden op vakantie bij ons in Nederland

Anoniem: Zwanger van mijn arts

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie zwanger baby ziekenhuis schoonmoeder Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig