Groot aantal medewerkers op Schiphol betrokken bij drugssmokkel

vakantie Suriname

Schiphol ~ Criminelen die op Schiphol koffers vol drug in en uit vliegtuigen laden. 11 mensen zijn aangehouden. Lees onderstaand bericht hierover.

De Koninklijke Marechaussee heeft meerdere medewerkers van Schiphol opgepakt omdat ze betrokken zouden zijn bij drugssmokkel.

[quads id=1]

Drugs Schiphol

De criminelen met wie zij werkten, plaatsten volgens de marechaussee ‘met het grootste gemak’ koffers met heroïne en cocaïne aan boord van vliegtuigen die vertrokken vanuit Afrika en Zuid-Amerika. De opgepakte Schiphol-medewerkers zouden de koffers hebben doorgegeven aan een vrouw in Almere, die contact had met de drugscriminelen in Afrika.

[quads id=1]

Elf verdachten

Het gaat in totaal om elf werknemers van de luchthaven. Zij werkten bij de catering en de schoonmaak op Schiphol. Twee van hen, een 33-jarige en een 44-jarige Amsterdammer, werden vanmorgen opgepakt. De andere negen zijn volgens de marechaussee ‘de afgelopen periode’ aangehouden. Daarnaast zijn er drie niet-medewerkers opgepakt.

[quads id=1]

100.000 euro

De marechaussee deed al sinds augustus 2017 onderzoek naar de drugsbende. Tijdens eerdere acties werd er ruim 100 kilo aan heroïne en cocaïne gevonden. Bij doorzoekingen van woningen werd ongeveer 100.000 euro aan contant geld en goederen in beslag genomen.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Bron: AT5
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.

#vliegtuig #vakantie #reizen #drugs #Amsterdam #ZuidAmerika