Griepvaccin in Paramaribo niet in voorraad?

Griep Paramaribo

Paramaribo ~ Er heerst flinke griep in Suriname. Ook in Paramaribo. Vooral ouderen en kleine kinderen zijn vatbaar voor deze griep. Vandaar dat in sommige gevallen het griepvaccin geadviseerd wordt. Maar wat als die niet verkrijgbaar is?

[quads id=1]

Griep in Paramaribo

Griepvaccin in Paramaribo niet meer in voorraad? Door de GFC Nieuws gezondheidsredactie – Het griepvaccin van het BOG in Paramaribo is niet meer in voorraad. Ook de verschillende RGD- klinieken in de hoofdstad kunnen het griepvaccin voorlopig niet toedienen.

Griep Paramaribo
Voorbeeldfoto: Tiener krijgt een vaccinatieprik

GFC Nieuws verneemt van een medewerker van het BOG, dat pas in juli mogelijk weer kan worden gevaccineerd.

[quads id=1]

BOG Paramaribo

Verschillende personen laten aan GFC weten, zich hierdoor ernstig gedupeerd te voelen.

“Ik ben diabetespatiënt en loop risico op complicaties bij het krijgen van griep. Om die reden wens ik de griepprik. Maar het kan niet want de voorraad is helaas al op. Jammer dat er gewoon te weinig van het vaccin is ingekocht”, moppert een 72- jarige vrouw.

[quads id=1]

Risico op complicaties

De kans om griep te krijgen is gemiddeld 40% kleiner bij personen die een griepprik hebben gehad. Personen die toch griep krijgen, worden in de meeste gevallen minder ziek en herstellen sneller als zij zijn gevaccineerd.

Bron: GFC
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.