BVL dreigt met totale Lamlegging VOS- Onderwijs Suriname

school Suriname

Suriname ~ En weer gaat het niet goed met het onderwijs! Reshma Mangre, de nieuwe voorzitter van de BvL sluit verscherping van de acties op het Natin niet uit. Is er straks weer geen school? Nieuwe voorzitter, zelfde problemen?

[quads id=1]

BVL dreigt met totale Lamlegging VOS- Onderwijs Suriname. Reshma Mangre, voorzitter van de Bond van Leraren (BvL), sluit verscherping van de acties op het Natin niet uit. “Als er niet naar ons wordt geluisterd gaan we het totale veld lamleggen.

We staan niet te springen om actie te voeren, maar als niemand naar ons luistert, moeten wij wel grijpen naar het uiterste middel. We are fed up”, laat een strijdvaardige Mangre optekenen.

Bij de voorzitter kan het niet in dat zij al een maand een brief heeft gericht aan de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Lillian Ferrier, waarop geen antwoord is ontvangen. In het schrijven vraagt Mangre om ontvangen te worden voor kennismaking en ook om nijpende zaken met de minister te bespreken, waaronder de situatie op het Natin. “Deze minister houdt niet van dialoog. We strijden door tot het uiterste.”

[quads id=1]

Op 16 februari heeft de bond zich gericht tot de president. Ook op die brief is er geen antwoord gegeven. De docenten hebben zich ook schriftelijk gewend tot het hoofd Beroepsonderwijs, Ashok Rambalie. Ook daar kwam er geen antwoord. Ten einde raad hebben delen van het docentenkorps het werk vanaf vrijdag neergelegd.

onderwijs Suriname
Foto uit DWT

De werkneerlegging houdt in dat er tot tien uur wordt gewerkt en daarna gaan de docenten in beraad.

[quads id=1]

Mangre maakt zich er boos over dat Rambalie niet geïnteresseerd is in de situatie zoals geschetst in het schrijven, maar wel wil weten welke docenten deelnemen aan de actie om strafmaatregelen in te zetten. De voorzitter legt uit dat de docenten overhoop zitten met de waarnemend directeur van het Natin waarmee er geen communicatie mogelijk is. Hij zou naar verluidt geen toestemming hebben verleend aan EBS voor de stroomtoevoer voor de studierichting werktuigbouwkunde.

Ook weigert hij het diploma van een student uit te schrijven die in december haar apothekersopleiding heeft afgerond. De voorzitter zegt dat de richtingscoördinatoren hebben geprobeerd met de directeur te praten, maar dat lukt niet. Docenten die hebben gewerkt voor 36 uren zijn door het ministerie uitbetaald voor 32 uren.

[quads id=1]

Ook worden docenten die voor stage worden ingezet niet uitbetaald. “Terwijl het ministerie zegt dat er geen geld is worden er nieuwe docenten in dienst genomen.” Mangre vindt het jammer dat de docenten niet eens zijn ingewerkt om les te geven, terwijl het om vakspecialisaties gaat. “We worden door het ministerie uitgelokt om in actie te gaan.”
Geschreven door Naomi Hoever
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.