Update: Raoul: “Ik ben opgelicht door Telesur” Suriname

telesur Suriname

Suriname ~ Telesur heeft zijn schuld bij de benadeelde Raoul Dankoor volledig betaald. Het is dan ook een heel andere Dankoor die de redactie vrijdag te woord staat.

[quads id=1]

Telesur Suriname

De voormalige cliënt van Telesur deed eerder ziedend zijn beklag bij de krant omdat hij sinds 2016 verwikkeld was in een dispuut met de telecomprovider.

Door een storing in 2016 kwam Dankoor erachter dat hij vanaf 2010 tot en met 2016 betaald had voor zilver internet, terwijl hij de snelheid brons kreeg aangeleverd.

[quads id=1]

Uitgenodigd

Na geweigerd te hebben nog rekeningen te betalen voordat hij zou zijn gecompenseerd voor wat hij zes jaar te veel had betaald, werd er in een gesprek met Marciano de Kom en Wendell Gonesh van Telesur overeengekomen dat het bedrijf SRD 5.748,67 zou restitueren.

Echter, op zijn rekening werd slechts SRD 1.419 teruggestort, wat Dankoor woedend maakte. Na het artikel ‘Telesur heeft mij opgelicht’ op 11 februari in de Ware Tijd nodigde Telesur Dankoor uit voor een gesprek. Echter, het verliep niet naar wens.

[quads id=1]

Naar de media

“De mensen die daarbij aanzaten constateerden op bijna beschuldigende toon dat ik al naar de media was geweest. Aangezien de persoon die zou aanzitten bij het gesprek er niet was en de toon mij niet beviel, stond ik op”, vertelt Dankoor.

Woensdag maakte Gonesh, waarnemend manager Consumer Care, contact met de cliënt, bood zijn excuses aan dat zaken fout waren gelopen en betaalde vrijdag in contanten het bedrag van ongeveer SRD 4.300 dat het bedrijf Dankoor nog schuldig was.

telesur Suriname
Raoul Dankoor is niet meer boos op Telesur. Foto: Stefano Tull

“Met deze terugbetaling door Telesur van onterecht geïnde internetkosten is deze zaak voor mij afgesloten. Ik betreur hoe het eerder is verlopen, maar met de excuses van Gonesh en de terugbetaling is het voor mij ‘zand erover'”, aldus Dankoor.

[quads id=1]

Zand erover

Het steekt hem nog steeds dat een brief aan de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) als waakhond voor de sector nooit resultaat heeft opgeleverd. “Het is wel opvallend, dat de TAS als beschermer van de klant mij op deze manier de zaak zelf heeft laten afhandelen.

Eerdere berichten:

Update: Raoul: “Ik ben opgelicht door Telesur” Suriname

Geschreven door Euritha Tjan A Way
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.