Die nieuwe vriendin van mijn dochter is een bakru ~ Vreemde tories uit Suriname

Suriname ~ Ik was op vakantie terwijl ik met mijn dochter sprak. Ze was thuis in Suriname. “Mams, het is zo gezellig met haar” ratelde mijn dochter aan 1 stuk door aan de telefoon, ze vertelde me vrolijk hoe lief en aardig haar nieuwe buurmeisje was. Ze huurde een appartement naast ons.

[quads id=1]

Appartement in Suriname

Ik was namelijk voor een maandje in Nederland met vakantie, was er nauwelijks 4 dagen toen me dochter me belde en vertelde over die nieuwe vriendin die naast ons was komen wonen in Suriname. Aan de linkerkant hadden we altijd al buren gehad, maar het appartement aan de rechterkant was nooit lang bezet geweest. Mensen kwamen en gingen, het appartement was haast altijd leeg en zag er verlaten en stil uit. De eigenaar kwam ook bijna nooit licht aandoen.

[quads id=1]

Ik was blij

Maar goed, ik was hartstikke blij voor Mandy ( mijn 22 jarige dochter ) dat ze een leuke buur erbij had. Want in de tijd dat ik uitlandig was, zou zij op het huis letten en een andere nicht van mijn dochter ( Patricia) zou bij haar blijven zodat ze niet alleen hoefde te zijn. En nu hoorde ik ook nog over die leuke en gezellige buurmeid Cindy, die in het huis aan de rechterzijde was komen wonen. Ik wenste me dochter veel gezelligheid toe met haar pas gevonden nieuwe vriendin en zei haar om heel goed op het huis te passen. Ik stuurde de groetjes voor Patricia en ook voor die nieuwe vriendin Cindy, toen me dochter me over haar vertelde.

[quads id=1]

De groetjes

Om eerlijk te zeggen, ik heb na die dag niet zo vaak naar Suriname gebeld, aangezien ik meer op stap was met mijn familie om te shoppen en te genieten van mijn vakantie, dat wist me dochter ook en ze gaf me die ruimte. U weet zelf hoe het eraan toe gaat als je op vakantie bent, je hebt het gewoon zo druk met uitjes en winkelen, dus me dochter en ik belden mekaar niet meer, maar we appten wel vaak. Dat deden we op dagelijkse basis om te weten hoe het ging. Ik was ook maar voor een maandje op vakantie, dus was geen nood.

Mijn vakantie vloog heel snel om…..

Toen ik weer in Suriname aankwam, vertelde me dochter me over haar school, leuke nieuwe vriendin en hoeveel lol ze samen gehad hebben en ze kon niet wachten dat ik haar ontmoette. Toen ik thuis aangekomen was ben ik meteen gaan douchen en hebben we met zijn drietjes gegeten,… Patricia was erbij natuurlijk. Want die voelde zich altijd al zo op haar gemak bij ons thuis dus ook al was ik terug van vakantie, ze bleef normaal al vaker bij ons dan in haar eigen huis. Ik keek ernaar uit om die Cindy te ontmoeten. Die avond bleef ze weg. En die avond daarna ook.

[quads id=1]

Vreemde torie

Maar het vreemde van die torie, is dat ik via de buren er achter kwam dat er helemaal geen nieuw buurmeisje was komen wonen. Dat appartement was al die tijd gewoon leeg gebleven en helemaal verlaten. Niemand woonde daar, het was aldoor donker en de eigenaar was in geen maanden licht daar komen aandoen. Vreemd want mijn dochter weet zeker dat er een meisje was gaan wonen die Cindy heet. Volgens mijn dochter had het meisje het heel appartement opgefleurd en zag het er geweldig mooi uit.

Het appartement zag er leuk uit

Volgens de buren was er echt niemand daar, het was niks dan donker geweest en er was helemaal geen mens op het erf geweest en ze konden het echt wel weten, want als overburen van het huis hadden ze een goed zicht op het erf. En in die straat waarin wij wonen houden de buren elkaar goed in de gaten & ik keek zelf ook naar het huis en het was helemaal verlaten en pikkedonker. Het zag niet eruit alsof er iemand daar woonde. Ik ben wel wel nooit op het erf gegaan.

[quads id=1]

Hiernaast

“Mams, ze kwam altijd van het appartement hiernaast en het huis had wel licht, door de ramen kon ik zien dat ze het huis mooi fris geschilderd had” Mijn dochter wist het zeker. En ze kwam vaak bij ons tv kijken en monopoly spelen… ze was gewoon altijd gezellig” vertelde ze me weer. Ook Patricia bevestigde het verhaal en kon ook alles over die Cindy vertellen, “ Ik heb haar ook gezien hoor en ze was altijd hier thuis, aardige meid en ze was goedlachs en leek altijd vrolijk”.

Maar vanzelf begonnen beide meiden het ook vreemd te vinden want Cindy was niet meer te zien. Ze maakte geen contact. Mensen, ik begreep hier niks van en tot de dag van vandaag niet, want Patricia en me dochter hebben zelf gezien dat sinds ik thuis ben, is niks en niemand te zien in dat donkere huis hiernaast. Tot een enkele keer heeft mijn dochter haar gezien. Maar niemand anders. Cindy is ook nooit meer hier in ons huis gekomen.

[quads id=1]

Ze is bang

Nu is mijn dochter vreselijk bang geworden en haar nichtje ook. Beiden slapen niet meer en eten niet meer. Mijn dochter loopt erbij als een lijk. Ze is opzoek naar Cindy. Ze kan gewoon niet geloven dat het meisje niet bestaat. Ze lijkt gek te worden en Patricia ook. Sinds ik terug ben van vakantie heeft die vreemde Cindy zichzelf niet meer laten zien hier. Mijn dochter is verdrietig en ze kan niet geloven dat ze niet bestaat. Ze zegt me dat ze niet gek is. Ze ziet haar wel maar ze komt niet hier.

Niet gek

Ik geloof ook niet dat ze gek is, want hoe kunnen beiden meisjes hetzelfde hebben gezien? Ik praat met ze. Mijn nichtje komt bijna niet meer hier want ze is bang. Maar mijn dochter is juist alleen maar thuis onder de dekens. Ze verzuimd van school. Soms zie ik haar beneden in het donker zitten. Het is heel vreemd. Soms staart ze naar het appartement waar Cindy zou wonen. En heel af en toe roept ze haar. Dat maakt mij weer bang. Want dan zegt ze dat Cindy net ’thuis is gekomen’.

Ze roept haar

Meestal  als het donker is. Kijk ik ben een alleenstaande moeder. Ik ben niet bang voor dingen en probeer dingen gewoon te bekijken op een relaxte manier. Maar dit ding is echt vreemd. Ik denk dat Cindy niet echt is. Maar niet dat mijn dochter haar heeft verzonnen. Ik denk niet dat mijn dochter gek is. Ik denk dat Cindy misschien een bakru of iets is geweest die iets van mijn dochter en nichtje wilde. Iets kwaads. Maar doordat ik thuis ben gekomen in Suriname is ze weggegaan. Misschien was die bakru juist bang voor mij. Kijk ik weet niets. Ik gis gewoon. Ze laat zichzelf in ieder geval niet meer zien. Niet aan mij. Misschien heeft ze iets met mijn dochter gedaan. Ik weet het niet. Soms word ik ook bang. Maar ik mag niet bang worden in mijn huis.

[quads id=1]

Terug van vakantie

Wat moet ik nu doen? Misschien gaat dit allemaal vanzelf over.  Maar ik vraag jullie. Nee ik smeek jullie voor wat advies want het gaat niet goed met mijn dochter hoor. Mijn nichtje lijkt minder last ervan te hebben, maar ze hebben het wel zwaar. Ze weten soms niet wat echt is en wat niet echt is. Vanaf ik weer terug ben van vakantie gaat het niet goed met ze. Ik zie jullie adviezen graag tegemoet. Alvast bedankt. Een bezorgde moeder.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Waarom krijgt mijn man ineens vaak winti?

Reacties op: De getuigenis van Xiomara: Winti kulturu versus Jezus

Nieuw bij FamilieNieuws: Vreemde tories uit Suriname of Nederland.
Binnengekomen waargebeurde verhalen uit Nederland en Suriname. En verhalen gebaseerd op waargebeurde verhalen uit het buitenland.
Wilt u ook uw bijzondere gebeurtenis met ons delen? Wilt u antwoord krijgen op vreemde vragen? Bent u ergens bang voor?

Whatsapp dan jouw verhaal naar +597 8966341
of stuur het naar [email protected]
U kunt ons ook een bericht sturen via Facebook

Reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd, plaats ze in de comments hieronder
en/of  op onze Facebook pagina

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

Tags: #vakantie #Suriname #Paramaribo #liefde #Nederland #binnenland #baby #zwanger #ampuku #voodoo #spook #geesten #bonu #bonumang #winti #cultuur #pandiet #bakru

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.