Video’s: 28-jarige Sharwien Ramgolam nog steeds in het ziekenhuis na explosie in Den haag

explosie den haag

Den Haag ~ Operatie op operatie voor geredde Sharwien: ‘Hij heeft het emotioneel zwaar’. Sharwien (28) lag uren bekneld in zijn woning na een vermoedelijke gasexplosie in Den Haag.

[quads id=1]

Explosie in den Haag

Bijna drie weken na de vermoedelijke gasexplosie in de Jan van der Heijdenstraat in Den Haag, ligt de 28-jarige Sharwien Ramgolam nog steeds in het ziekenhuis. “Het gaat nog niet zo goed met hem”, zegt z’n broer Aroen tegen RTL Nieuws.

Zondag 27 januari lag hij acht uur lang bedolven onder het puin voordat de brandweer hem eronder vandaan wist te halen. Hij liep ernstige verwondingen op aan benen. Zijn ouders, die ook gewond raakten, herstellen goed.

[quads id=1]

Ouders raakten ook gewond

Sharwien opnieuw geopereerd aan z’n rechterbeen. Eerder was wat dood weefsel verwijderd, waarna er bloedingen ontstonden. “Gelukkig hebben de artsen de bloedingen voor een groot deel weten te stelpen”, vertelt Aroen. “Ik ga straks weer naar hem toe, om te kijken hoe het gaat.”

Gevoel in been

De Hagenaar denkt dat z’n broer zeker nog een maand in het ziekenhuis moet blijven. “De zwelling in z’n rechterbeen neemt niet af, hij heeft er ook nog geen optimaal gevoel in. Daar heeft Sharwien het zwaar mee, hij is daar emotioneel onder. Ik probeer positief tegen hem te zijn en wat over koetjes en kalfjes te kletsen.”

[quads id=1]

Sharwien moet nog meerdere operaties ondergaan. “Gelukkig gaat het met z’n andere been beter, daar heeft hij meer gevoel in.”

Meer operaties

De ouders van Sharwien en Aroen zijn deze week ontslagen uit het ziekenhuis. De vader verblijft sinds dinsdag in een zogenoemd logeerhuis in Rotterdam. Daar kan hij vier weken blijven. “Daarna moeten we weer wat anders bedenken. Lichamelijk gaat het goed met m’n vader, maar mentaal heeft hij het zwaar.”

explosie den haag

“Het is natuurlijk ook heel vervelend dat hij niet bij m’n moeder kan zijn”, vertelt Aroen. Zij zit sinds woensdag in een revalidatiecentrum in Den Haag. “Daar mag m’n vader niet verblijven, omdat het lichamelijk goed gaat. Maar m’n moeder moet zeker twee maanden revalideren. Gelukkig kan m’n vader af en toe op bezoek.”

[quads id=1]

Zoeken naar woning

Intussen is Aroen druk op zoek naar een andere woning voor z’n ouders en broer Sharwien, die nog thuis woonde. Voor een sociale huurwoning komen ze niet in aanmerking, daar verdienen ze te veel voor. “Dan kom je dus uit bij een gewone huurwoning en dan ben je in Den Haag al gauw 1100 of 1200 euro kwijt”, weet Aroen. “En dat wordt te duur voor ze.”

Te duur

Aroen krijgt bij de zoektocht naar een ander huis hulp van de gemeente. Dat geldt ook voor de andere bewoners van de Jan van der Heijdenstraat die nog niet terug kunnen. Intussen is de oorzaak van de explosie nog altijd niet duidelijk. De politie heeft het onderzoek afgerond, maar voor conclusies is het nog te vroeg zegt een woordvoerder.

[quads id=1]

‘We mogen blij zijn dat hij er nog is’

De familie van Sharwien vertelt over het drama dat het gezin trof. Bekijk onderstaande video’s:

Zo werd hij gered uit het puin:


[quads id=1]

Gerelateerde berichten:

Video’s – Pand ingestort in Den Haag. Nog steeds mensen vermist ~ Nederland

Bron: RTL nieuws

U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.