Video’s – 15-jarige Seedo breekt records: “Naar de Olympische Spelen en goud halen” Suriname trots

Suriname Sport

Suriname ~ 15-jarige Seedo met roots uit Suriname breekt records: “In 2024 naar de Olympische Spelen en goud halen”

[quads id=1]

Suriname trots

Een historische dag voor de Utrechtse N’Ketia Seedo van U-Track. De nog maar 15-jarige atlete wist namelijk brons te winnen op de 60 meter, en dat tussen alle elite-vrouwen. Ze stond na afloop op het podium met winnares en stadsgenote Dafne Schippers.

[quads id=1]

Uit Utrecht

“Het is een heel grote prestatie en ik ben er heel blij mee. Ik ben trots op mezelf”, zoekt Seedo naar woorden na haar derde plaats. “Het begon chaotisch en ik had spanning, maar dat was gezonde spanning. Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik het podium zou halen. Ik zat daar en voelde mij het buitenbeentje, omdat ik zo jong ben.”

Snelste sprinter ter wereld

Maar de prestatie van Seedo is historisch. Waar ze al de snelste 14-jarige sprintster ter wereld was (nog sneller dan Schippers op die leeftijd), heeft ze met haar tijd van 7,27 seconden ook het juniorenrecord van Schippers afgepakt.

[quads id=1]’

sport Suriname
Foto van Sportprijs-Utrecht

“Ik vond het heel eng om met haar te lopen, want ja… Het is Dafne Schippers! Dat was wel leuk”, blikt ze terug. “Ik wil het beste uit mijn sport halen en in 2020 wil ik naar de Olympische Spelen voor het estafetteteam. In 2024 wil ik gewoon naar de Olympische Spelen en dan goud halen.” Volgend jaar zijn de Zomerspelen in Tokio. Vier jaar later zijn de Spelen in Parijs.

Kijk hier naar de video’s:
Een leuk interview met de 15-jarige:

[quads id=1]
De wedstrijd:

Bron: RTV Utrecht en Sportprijs-Utrecht
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.