3 politiemannen in 2 weken tijd overleden in Suriname. Een schok voor het korps

politie Suriname

Suriname ~ Drie politiemannen heengegaan binnen 2 weken in Suriname. Agent van politie eerste klasse, Radjes Girdhari (43), te werk gesteld bij de afdeling Maritiem van het Korps Politie Suriname (KPS) is op donderdag 14 februari heengegaan.

[quads id=1]

Politie Suriname

Deze politieman is tijdens de dienst overleden. Op maandag 4 februari is onderinspecteur van politie Omperkash Rampadarathsingh werkzaam op politie Santo Boma overleden. De aangereden aspirant agent van politie, Prewesh Jodha, is donderdag 7 februari in het ziekenhuis overleden. Hij werd op dinsdag 5 februari door een autobestuurder op de Oost-West verbinding in het district Commewijne aangereden.

[quads id=1]

In het ziekenhuis overleden

Volgens zijn collega’s was Girdhari zoals gewoonlijk aan het werk. Hij voelde zich plotseling onwel en viel bewusteloos neer. Hoofdinspecteur Humphrey Naarden bevestigt in een gesprek met Dagblad Suriname dat de politieman bewusteloos raakte tijdens het werk. Hij werd per ambulance, reanimerend, overgebracht naar de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Academisch Ziekenhuis. Ondanks alle inspanningen is de agent toch nog onderweg komen te overlijden.

Viel bewusteloos

Heel opvallend is dat in de maand februari, binnen 2 weken, al drie politiemannen zijn heengegaan. “Dit bericht kwam als een schok over bij het korps. Wij hadden natuurlijk niet verwacht, omdat deze man niet ziek was. Als er sprake is van ziekte kan je een inschatting maken en het ergste verwachten.

politie SurinameIn deze korte tijd zijn drie korpsleden heengegaan en dit heeft een impact op de organisatie.

[quads id=1]

Van deze drie zijn twee agenten tijdens de dienst komen te overlijden. De derde was bezig te sporten. Vrijwel alle drie korpsleden waren nog in de bloei van hun leven.” Naarden condoleert de collega’s die deze politiemannen van dichtbij kenden c.q. met hen hebben samengewerkt.

Jonge agenten

Met het heengaan van hun dierbaren krijgen de families een zware klap te incasseren. Aan de nabestaanden wenst Naarden, als hoofd van de afdeling PR, heel veel sterke toe in deze zware dagen.

[quads id=1]

Naarden zegt verder dat de familie zich kan wenden tot de administratie van KPS voor afhandeling van de financiële zaken. Bijkans alle politiemannen in Suriname zijn voorzien van een levensverzekering.

Levensverzekering

De Surinaamse Politiebond (SPB) helpt de leden ook met financiële middelen ten behoeve van de begrafenis. Ook de overheid van Suriname maakt financiële middelen vrij voor de kinderen en de weduwe c.q. de nabestaanden.

Eerdere berichten:

44-jarige politieman raakt bewusteloos tijdens het werk en overlijdt in ziekenhuis AZp Paramaribo

Aangereden politieagent overleden in het ziekenhuis te Paramaribo

Politieman uit Suriname overleden

Saskia Bandhan
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DBS krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.