Anoniem – Ik ben tijdens mijn vakantie in Suriname zwanger geworden van een 15-jarige jongen

vakantie Suriname

Suriname ~ Ik ben Daphne en ik ben 16 jaar. Ik ben zwanger van een jongen van 15 jaar die ik tijdens mijn vakantie in Suriname heb ontmoet. Mijn moeder gaat me afmaken

Hallo FamilieNieuws. Ik heb u eerder aan de telefoon gehad en u hebt mij gezegd om mijn verhaal op papier te zetten. Ik ga het proberen. Ik ben namelijk heel bang. Heel bang voor mijn leven. Ik ben zo teleurgesteld in mijzelf en het allerergste vind ik dat ik mijn moeder ga moeten teleurstellen. In mijn moeder haar ogen ben ik een voorbeeldig kind. Mijn moeder is heel trots op mij. Ik zit in Nederland op een hele goede school. En het gaat heel goed het leek erop dat ik heel vroeg naar de universiteit zou gaan. Ik zie nu mijn hele toekomst in duigen vallen.

Ik ben namelijk al heel wat weken zwanger. Ik ben pas 16 jaar en de vader van het kind is zelf pas 15 jaar. Ik ben zo verschrikkelijk stom geweest tijdens de vakantie in Suriname. Mijn moeder is een hele strenge vrouw. Dit is ook een probleem. Ze is altijd zo strak. Ze heeft me bij mijn tante gelaten toen zij 4 dagen het binnenland in ging met een paar vriendinnen. Ik ging niet mee want er zou dat weekend een busreis zijn met alle neven en nichten en aanhang. Ook andere vrienden die op vakantie waren. Dat zou veel leuker zijn voor mij. We zouden 5 dagen weggaan.

Ik ging niet mee

Aan de ene kant denk ik nu dat het veel beter was geweest als ik gewoon met mijn moeder mee was gegaan. We hadden een groot huis gehuurd. Met meerdere appartementen. Helemaal aan de andere kant van Suriname. Het was heel leuk zo ontmoette ik Jeno. Hij was ook op vakantie. Hij woonde ook gewoon in Nederland. Hij was op vakantie met zijn broer en zijn schoonzus. Zijn broer was al 30 maar Jeno pas 15. Hij leek veel ouder trouwens.

Ik voelde me heel verliefd en hij ook op mij. Ik had ‘het’ nog nooit gedaan en hij heeft me zo ver gekregen. We dronken Parbo bier en gingen roken. Allemaal dingen die ik nooit eerder had gedaan. Ik genoot wel. Na de eerste keer was ik heel erg geschrokken. Want we hadden geen bescherming. Maar alle andere keren had hij wel iets bij zich. Hij had ervaring dat was duidelijk. We gingen steeds stiekem weg met zijn tweetjes.

Mijn eigen nichten deden zelf ook hun dingen. Ze zijn weer iets ouder. Maar lieten mij gewoon met die ‘kleine jongen’. Na dat weekend had ik hem nog 1 keer gezien toen we met de groep hebben afgesproken en daarna niet meer.

Niet meer gezien

Dat was ok. Ik had ergens een klein beetje spijt van de vakantie naar Suriname. Ik begon te lezen over HIV en andere geslachtsziektes. Ik dacht helemaal nooit aan een zwangerschap. Ik dacht gewoon: Ik ga dood van die ene keer dat we het niet veilig deden. Het was allemaal een vreemde ervaring voor mij. Ik ben echt een groentje. Altijd strak gehouden door mijn moeder en dan ineens doe ik zoiets raars. Ik snapte ook niets van mezelf. Dat bedoel ik. Dat ik teleurgesteld ben in mezelf. Ik wilde zelf arts worden en dan doe je zo stom. Maar ik liet het los.

Toen ging ik een paar weken geleden toch maar even langs de dokter ik had een hele zware griep waar ik maar niet vanaf kwam. De dokter schreef een recept voor en bij de apotheek las ik de bijsluiter. Er stond dat ik de arts moest raadplegen als ik zwanger was.

En toen ik dat las dacht ik ineens. Ik ben zwanger. Ik voelde me al een tijdje misselijk, had last van mijn buik was moe. en overal had ik pijn. En nog duidelijker. Ik was helemaal nooit meer in mijn periode geweest na de vakantie. Ik kocht stiekem een test.

Bij mijn vriendin testen

Ik kon niet wachten en belde mijn vriendin of ik langs kon komen en samen hebben we een test gedaan. Zwanger. Ik ging weer naar de winkel om een andere te kopen. Zwanger. Ik heb heel lang gehuild. Dit kon mij echt niet overkomen. Mijn vriendin ging gelijk kijken. We zouden het kind weghalen. Dat was ik echt van plan. Ook toen ik belde naar FamilieNieuws. Ik wilde weten of er medicijnen waren die ik kon kopen. Ik had begrepen dat ze huismiddeltjes verkopen. Ze kon of wilde me niet helpen. Ik moest goed gaan nadenken. En naar de dokter gaan. En met hem praten. Dat heb ik gedaan.

Ik moest er heel lang over nadenken. Ik heb veel gegoogeld en veel gelezen en na een paar dagen had ik al snel besloten dat ik het niet zou weghalen.

Problemen

Maar nu komen dus de problemen. Mijn allergrootste zorg is mijn moeder. Zij gaat mij sowieso vermoorden en zeker uit huis trappen. En mijn school. Ik wil volgend jaar naar de universiteit. Ik ben 16. Als ik ga bevallen ben ik wel 17. Maar ik ben doodsbang.

vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van Cincinnati Children

Ik ben ook bang dat mensen het al kunnen zien aan mij. Ik heb dringend advies nodig. Ik hoor graag van mensen dat het goed is wat ik doe. Dat ik het moet houden. Mijn moeder gaat mij proberen te dwingen om het weg te halen. Dat weet ik zeker. Maar mijn besluit staat vast. Maar hoe krijg ik haar zover om mij te begrijpen en te ondersteunen? Met de dokter heb ik al afgesproken dat we het samen gaan vertellen. Dat is lief. Maar ik ben zo bang.

Misschien laat ik haar deze brief lezen. En dan vertel ik haar dat het van mij komt. Ik weet het even nog niet. Mijn vader gaat boos worden op mijn moeder. En wat doe ik met Jeno. Hij is pas 15. Hij is leuk maar een relatie kan het niet worden. Ik ben veel te jong daarvoor. Maar moet hij het weten? Of vertel ik hem dit later. Wat zal hij zeggen. Wat gaan zijn ouders zeggen? Ik weet het allemaal even niet. Gelukkig woont hij in een andere stad dus ik zal hem niet per ongeluk tegenkomen. Allemaal vragen. Sorry. Ik hoop dat jullie ze kunnen beantwoorden.

Ik ga moeder worden

Willen jullie aub niet zeggen dat ik het kindje weg moet halen of weg moet geven? Dat maakt me zo verdrietig want ik weet zeker dat ik het wel aankan. Maar ik heb wel de steun van mijn moeder nodig. Wat zouden jullie doen als ik jullie dochter was?

Ik dank jullie allemaal. Ik ben echt radeloos en heel vastbesloten tegelijkertijd. Ik ga moeder worden. Echt eng. Ik ben al twee keren geweest voor een echo. Ik heb de baby gezien. Ik haal dit kindje echt niet weg. En ik geef mijn school ook niet op. Ik hoop dat mijn moeder mij ook vertrouwt. En dat ze naast me kan staan als oma. Bedankt FamilieNieuws

Gerelateerde verhalen:

Wil je ook je vakantie video, vlog of verhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

P.s. Heb je onze page al geliked? Meer dan 100.000 volgers zijn jou al voor geweest. Like FamilieNieuws.com voor persoonlijke, intieme en vakantie verhalen uit Suriname en Nederland!!
Bij ons vind je tevens het laatste nieuws uit Paramaribo, Suriname en Nederland. Plaats hier ook GRATIS een overlijdensbericht en andere familieberichten zoals felicitaties etc.
Laat het weten aan al je vrienden!
Adverteren bij ons? Dat kan!

Tags van onze verhalen: #vakantie #Suriname #Paramaribo #liefde #Nederland #vliegtuig #binnenland #Amsterdam #KLM #SLM #TUI #luchtvaart #tropischregenwoud #zon #zee #strand #rivieren #hotel #reizen #toerist