Ambtenaren Shirley en Anita hebben 15 pakken roomboter, een wiel kaas en bussen insectenspray gestolen ~ Suriname

boter Suriname

Suriname ~ Rechter wijst verzoek advocaten af. Shirley D. en Anita S., werkzaam op het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting in Suriname, blijven voorlopig achter de tralies.

[quads id=1]

Ambtenaren uit Suriname

Het verzoek van advocaat Harold Belfor om de verdachten voorlopig op vrije voeten te stellen is afgewezen door kantonrechter Marie Mettendaf. Raadsvrouw Rochelle Truideman was donderdag nog niet zover om te pleiten voor haar cliënt Shirley D., waardoor de rechter de zaak verdaagde.

Verzoek afgewezen

Shirley D. en Anita S. hebben op 15 en 16 december 2018 levensmiddelen uit twee winkels aan de Hannaslustweg te Suriname weggenomen. Shirley D. heeft vijftien pakken roomboter gestolen en Anita S. ging er met een wiel kaas vandoor. Op 16 december hebben de vrouwen een aantal bussen insectenspray meegenomen.

[quads id=1]

15 pakken boter

Beide verdachten vertelden de rechter hoe het er aan toe ging. De verbaasde magistraat vroeg hen hoe ze het klaarspelen zoveel goederen in een winkel weg te nemen en die onopgemerkt onder hun kleding te verbergen. “Hoe spelen jullie dat klaar? Hoe hebben jullie het gedaan? Ik wil het echt weten.” De rechter vertelde de verdachten dat ze diep teleurgesteld is in hun handelingen gezien zij ambtenaren zijn.

[quads id=1]

Diep teleurgesteld

Uit nieuwsgierigheid vroeg advocaat Harold Belfor de verdachte Anita S. hoeveel zij als maatschappelijk werker verdient bij het ministerie. Nadat die haar salaris bekendmaakte, zei de rechter dat zij goed verdient en zich niet kan voorstellen dat zij toch met een collega overging tot stelen. “Ook ik eet niet wat ik niet kan betalen. Jullie gaan straks vertellen dat jullie problemen hebben, maar denken jullie aan de gevolgen van jullie handelingen?”

Goede functie

Officier van justitie Claudia Bruining zei dat ze geen reden ziet om mee te werken aan de voorlopige invrijheidstelling van de verdachten ondanks beiden bereid zijn het verlies van de winkeliers te vergoeden.

Het verzoek van Anita S. om haar zieke zus te helpen en voor haar kinderen te zorgen was voor de openbaar aanklager geen reden genoeg om door de vingers te kijken.

[quads id=1]

Zorgen voor haar zieke zus

“Mevrouw de rechter, de verdachte heeft niet aan haar kinderen gedacht toen ze de handelingen pleegde. En ze is in een andere winkel geweest om nog een keer spullen weg te nemen.”

Gerelateerde berichten:

Surinaamse ambtenaar Anne I. in China opgesloten voor juwelen diefstal

Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.