Video – Politie Suriname kan straks weer normaal uitrijden! Groot aantal nieuwe wagens verwacht

politie Suriname

Suriname ~ Korps krijgt nieuwe politievoertuigen – Geluiden dat politie Suriname binnenkort over nieuwe voertuigen zal beschikken, worden binnenkort waargemaakt. Korpschef Roberto Prade bevestigt dit tegenover de krant.

[quads id=1]

Politie Suriname

Volgens de bewindsman gaat het niet om een schenking zoals eerder gezegd was in de media. “Het gaat om een aantal voertuigen en dat zal geen schenking zijn voor zover ik weet.”

Al enige tijd werd gesuggereerd dat er tweehonderd nieuwe voertuigen van het merk SsangYong door de Volksrepubliek China geschonken zouden worden aan het korps.

[quads id=1]

Schenking?

Prade zegt dat hij niet precies weet om hoeveel voertuigen het gaat. Hij verzekert wel dat het om een groot aantal gaat. Vorig week verscheen in de media dat er vanuit de top van de regering toezeggingen zouden zijn gedaan om het korps binnenkort te voorzien van nieuwe auto’s, zodat het tekort aan politievoertuigen weggewerkt kan worden.

In maart

Prade zegt dat de eerste groep voertuigen in maart verwacht wordt. “Het is de bedoeling dat alle posten van een voertuig worden voorzien om het werk zo optimaal te kunnen uitvoeren.”De korpschef zegt dat de nieuwe voertuigen zullen worden ingezet om de gemeenschap de zekerheid te geven dat alle politieposten voorzien zijn van voertuigen.

Hard nodig

Politiewoordvoerder Humprey Naarden zegt dat de politie gretig gebruik zal maken van de voertuigen als het korps daadwerkelijk nieuwe ontvangt. Ze zijn volgens hem hard nodig. “Communicatiemiddelen en vervoer zijn de twee belangrijkste zaken die wij als politiemensen altijd nodig hebben om ons werk te doen. We zijn altijd blij als we vervoer krijgen.

[quads id=1]

Klachten vanuit de gemeenschap

Het zijn de dingen die je nodig hebt om je werk als politieambtenaar te kunnen doen”, benadrukt Naarden. Al enkele maanden zijn er klachten vanuit de gemeenschap dat op enkele politiebureaus in Suriname niet genoeg vervoermiddelen zijn om uit te rijden bij ongeregeldheden.

Safe city

Suriname moet weer safe worden. Bekijk hier ook het INTERVIEW MET HUMPHREY NAARDEN OVER SAFE CITY

Geschreven door Cheflin Paulus
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.