Joyce zou USD 500.000 van opa krijgen. Drugs reis van Suriname naar Santo Domingo

vakantie Suriname

Suriname ~ Vrouw voor 2 jaar de bak in voor drugssmokkel. Joyce W. moet twee jaar in de bak doorbrengen, omdat ze geprobeerd heeft 4380 gram cocaïne, 2096 stuks XTC-pillen en 2200 gram ‘sukru’ uit te voeren van Suriname naar Santo Domingo.

[quads id=1]

Drugs Suriname

Officier van justitie, Claudia Bruining, had twee jaar geëist en een geldboete van SRD 5000 of twee maanden hechtenis. Rechter Marie Mettendaf kon zich terugvinden in de eis.

De vrouw viel op 28 november vorig jaar op de Johan Adolf Pengel luchthaven door de mand bij de controle van het BID-team.

In haar koffer

De verboden spullen waren in haar handbagage en in de dubbele bodem van haar koffer weggestopt. Op den duur koos de verdachte voor haar zwijgrecht.

[quads id=1]

Bij haar voorgeleiding had ze aangegeven, dat ze ingestemd had om één kilogram cocaïne voor een zekere ‘Opa’ uit te voeren. In de ruil hiervoor zou ze US$ 500.000 krijgen en zou ze haar medische kosten dekken.

Honderd duizenden

Volgens de verdachte functioneert haar lever niet en die medische behandeling zou zij in Suriname niet kunnen krijgen.

Bruining merkte op dat de vrouw reeds eerder gevonnist was voor overtreding van de Wet Verdovende Middelen, maar dat ze geen les eruit heeft geleerd. In haar laatste woord zei Joyce W. dat ze het gedaan heeft om juiste medicatie te kunnen betalen. Ze heeft niet nagedacht toen ze over ging tot het feit.

[quads id=1]

De rechter voerde aan dat er geen voorstelling gemaakt kan worden hoeveel mensen met deze hoeveelheid aan drugs vernietigd zouden worden.

Medische kosten

“Wanneer je toestemming geeft aan iemand om drugs uit te voeren, geef je toestemming voor alles. Niet voor één kilogram cocaïne alleen. Er zijn legio andere manieren om aan geld te komen”, merkte Mettendaf op.

[quads id=1]

Geschreven door Wanita Ramnath
Bron: Starnieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.

#drugs #vakantie #reis #luchthaven #Suriname #Paramaribo #vliegtuig #SantoDomingo