Weer coke uit Suriname in België onderschept

drugs Suriname

Suriname ~ Weer coke uit Suriname in Antwerpen België onderschept. Een partij in beslag genomen cocaïne wordt klaargemaakt om vernietigd te worden.

Antwerpen Suriname

Er schijnt een niet aflatende stroom cocaïne vanuit Suriname naar België te zijn. Opnieuw is in dat land een grote partij coke onderschept die vanuit Paramaribo is verscheept.

[quads id=1]

Het parket in Antwerpen meldt woensdag (vandaag) dat 273 kilo cocaïne is gevonden in een schip dat uit Suriname kwam en bij de haven in Antwerpen aan de kade lag.

273 kilo

De drugs waren verstopt in een container. Volgens het parket werd op basis van een risicoanalyse een onderzoek ingesteld.

Het onderzoek naar de herkomst en de bestemming van de drugs loopt nog. De cocaïne is op 6 februari onderschept.

Leveranciers van drugs

Recentelijk stelden de autoriteiten in België dat Suriname tot de top vier van grootste leveranciers van cocaïne aan hun land behoort.

[quads id=1]

Intussen is ook bekend geworden dat in maart 2018 maar liefst 270 kilo drugs in beslag werd genomen in Antwerpen. Ook die lading kwam uit Suriname.

In juli 2017 werd op de Jules Sedney haven een partij van ruim 1000 kilo cocaïne onderschept die ook de haven van Antwerpen als bestemming had. Eind 2016 was ook al in Guadeloupe 148 kilo coke die richting België ging onderschept.

Lading bananen

De drugs zaten toen verstopt in een lading bananen van een zustermaatschappij van de Belgische fruitgigant Univeg.

[quads id=1]

In februari 2017 werd in twee containers in de haven in Paramaribo in totaal 978 kilo drugs gevonden. Een van de containers zou verscheept worden naar Antwerpen.

Geschreven door Ivan Cairo
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.