Dollarkoers gaat omhoog ~ Suriname

hotel Suriname

Suriname ~ Dollarkoers gaat omhoog. Nog geen 24 uur nadat bekend werd dat Glenn Gersie als governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) door president Desi Bouterse aan de kant is gezet, is er een opwaartse beweging in de wisselkoers voor de US dollar.

[quads id=1]

Dollars Suriname

Bij sommige cambio’s was de verkoopkoers woensdag rond het middaguur SRD 7,95. Dinsdag ging de Amerikaanse munt nog voor SRD 7,70 over de toonbank.

Vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de financiële wereld hadden hun bezorgdheid uitgesproken dat de deviezenmarkt onder druk zou kunnen komen indien Gersie zou worden vervangen zoals de Ware Tijd vorige week berichtte.

[quads id=1]

Een cambiohouder in Suriname vreest dat nog voor het einde van deze week de wisselkoers naar SRD 8,00 zal schieten. “We hopen het niet, omdat het ook voor ons slecht zaken doen wordt. Wie gaat nu dure dollars willen kopen?”

Intussen hebben verschillende financieel-deskundigen, politici, de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, de Vereniging van Economisten in Suriname en de voorzitter van de vakbond bij de Centrale Bank publiekelijk gereageerd op het ontslag van de governor.

[quads id=1]

Vrijwel allemaal hebben geschokt gereageerd. Vooral omdat vanuit de regering was aangegeven dat de berichtgeving over een naderend ontslag van Gersie niet op waarheid berustte.
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.