Bekendmaking ~ Tassencontroles op school gaan gewoon door ~ Suriname

school Suriname

Suriname ~ De tassencontroles op glo en voj-scholen gaan onverkort door, zegt Milton Top, hoofd van de voj-inspectie.

[quads id=1]

In maart 2018 is er een gesprek geweest tussen het Korps Politie Suriname en de ministeries van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) en Sport en Jeugdzaken. Dit naar aanleiding van de gevallen van criminaliteit waar jeugdigen bij betrokkenen zijn geweest.

Een veelvoorkomende overtredingen is het bezit van scherpe of steekvoorwerpen. In het schoolreglement werd opgenomen dat het verboden is om het schoolterrein met wapens of andere voorwerpen te betreden.

[quads id=1]

Het ministerie van Onderwijs heeft de schoolreglementen wederom verstrekt aan ouders en leerlingen. Er zullen op verschillende scholen steekproefcontroles worden uitgevoerd door de schoolleiding of de leerkracht.

Wanneer de jeugdige weigert zich hieraan te onderwerpen, zullen de ouders erbij worden gehaald en indien nodig de politie. Het voorval op de St. Paschalisschool drie weken terug, waarbij een leerling hardhandig is aangepakt door de politie, is geen reden voor OWC om de onderzoeken op de scholen te staken. Een leerling die niet mee wilde werken aan het onderzoek is toen hardhandig aangepakt door de politie en werd afgevoerd naar Opa Doelie.

[quads id=1]

Top zegt dat wie niet wil meewerken tijdens een controle een andere school moet zoeken. “Wij willen taferelen zoals die op scholen in het buitenland plaatsvinden, voorkomen.”

school SurinameHij zegt dat er een brief van de directeur van Onderwijs is uitgegaan naar het veld waarin is aangegeven dat er tassencontroles in samenwerking met de politie op gezette tijden zullen plaatsvinden. Zodra er indicaties zijn, wordt er een controle verricht.

[quads id=1]

Top zegt dat er een vervolggesprek komt tussen het ministerie en het KPS over de manier waarop de controles uitgevoerd zullen worden. De inspecteur legt uit dat de leerkrachten, leerlingen en ouders bekend zijn met de brief van de directeur.

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2019/01/26/leerlingen-school-te-paramaribo-getraumatiseerd-na-gewelddadig-politie-optreden-suriname/

Geschreven door Naomi Hoever
Bron: Voor extra informatie hierover en overig nieuws, koop DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.