Video – Agenten gebruiken slang bij politie verhoor ~ Buitenland

slang politie

Politie ~

Agenten in Indonesië gebruiken slang bij politieverhoor. Politie agenten uit Oost-Papoea hebben onlangs tijdens een verhoor gebruikgemaakt van een slang om een bekentenis los te krijgen van een verdachte.

In een opgedoken video is te zien hoe agenten een meterslange slang rond de nek van de verdachte hangen. De man werd verdacht van het stelen van mobiele telefoons, meldt de BBC. Een lokale mensenrechtenactivist deelde de beelden op Twitter.

In de video zou één van de agenten dreigen de slang in de mond en in de broek van de verdachte te plaatsen. De mensenrechtenactivist claimt dat er onlangs ook een politiek activist is opgepakt en met een slang in de cel is opgesloten.

Ook in zijn broek

De Indonesische politie heeft inmiddels via de lokale media haar excuses aangeboden. De actie wordt onprofessioneel genoemd. Daarbij zegt de politie wel dat de slang tam en niet giftig is.

Bekijk hier de video: