PLO dreigt met een staking als protest op de betaling van de rij- en voertuigenbelasting ~ Suriname

plo bus Paramaribo

Suriname ~ “Ik ben aan handen en voeten gebonden als de PLO overgaat tot staken”, zegt minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) in Suriname.

[quads id=1]

Minister Suriname

Hij reageert op de dreiging dat de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) het particuliere lijnbusvervoer zal platleggen. De PLO dreigt met een staking als protest op de betaling van de rij- en voertuigenbelasting.

Pengel hoopt dat de geluiden dat de PLO zal staken geen realiteit worden, omdat de samenleving daar de dupe van zal worden.

Hele samenleving van Suriname

“De hele samenleving gaat dat voelen en ik ga daar niets aan kunnen doen.”

[quads id=1]

Hij geeft aan dat de organisatie bij zijn collega van Financiën moet aankloppen. “Voor een vrijstelling moeten ze bij Financiën zijn. Ik ga niet over dit vraagstuk. Aan de belastingen kan ik niets doen. Ik kan de PLO ook niet adviseren over wat zij moet doen, want ik ben niet haar adviseur.

Geen adviseur

Het zal een heel lastige situatie zijn, maar ik kan niets aan de belastingen doen.”

De bushouders hebben Financiënminister Gillmore Hoefdraad vorige week verzocht om bushouders vrij te stellen van de belasting. Dat verzoek is afgewezen. Pengel heeft nog geen gesprekken gevoerd met de PLO en collega Hoefdraad over de ongunstige situatie. “Als de PLO in actie gaat, zal ze mij formeel melden.

Niet officieel

Ze doet dat altijd. Maar tot nu toe heb ik geen bericht ontvangen dat ze zal staken. Ik heb de zaken wel gehoord, maar ik ben niet officieel op de hoogte “, aldus Pengel.

[quads id=1]

PLO-voorzitter John Mahadewsing zei eerder in de media dat de bushouders die deel uitmaken van de organisatie, geen geld over hebben om de verplichte SRD 875 te betalen aan rij- en voertuigenbelasting. Hij stelde dat door de afwijzing van hun verzoek, bushouders geen andere keus hebben dan over te gaan tot een complete lam legging van het particuliere busvervoer op 1 maart.

[quads id=1]

Complete lamlegging

De PLO is niet de enige organisatie die haar misnoegen heeft geuit over de rij- en voertuigenbelasting. Ook de stichting Centre for Public Affairs Suriname heeft schriftelijk een verzoek gedaan aan president Bouterse om deze vorm van belasting ongedaan te maken.

Geschreven door Cheflin Paulus
Bron: Lees meer in de DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.