Die duivelse vriendin van mijn man heeft dingen gezet om mij en mijn kinderen dood te maken ~ Spookverhaal Suriname

vriendin Suriname

Suriname ~ Geachte lezers, mijn naam is Sandra uit Suriname… in zal me achternaam niet erbij doen, want ik wil graag anoniem blijven. Ik zou heel graag mijn ervaring willen delen.

[quads id=1]

Sandra uit Suriname

Ik ben al een half jaar alleenstaande moeder, heb de zorg over mijn 3 kinderen, want de vader is gewoon ervandoor gegaan met een andere jongere meid. Ik ben zelf 35 jaar oud, maar dat was blijkbaar niet genoeg voor deze ondankbare man. Ik heb sinds tienertijd met hem opgebouwd en toen wij alles voor mekaar hadden, mooi huis, auto’s voor ons beiden, kindertjes… beiden goeie banen, ik werk bij een advocaten kantoor hier in Paramaribo als secretaresse en hij werkt bij de militaire politie Suriname. Rijk waren we niet, maar we konden een onbezorgd leven leiden.

[quads id=1]

Niet rijk

En net toen ik dacht dat onze band sterker was dan ooit, kwam ik erachter dat SANDRO ( ik zal hem voor dit verhaal zo noemen) behoorlijk vreemdging. Ik kreeg van alle kanten bewijzen van mensen, dat hij met jongere meiden zat te pierewaaien… hij werd in motjotenten in Suriname gezien en het leek wel alsof hij zich niet eens zorgen maakte, als ik dit alles te weten zou komen of niet. Suriname is klein, dus hij wist ook dat het niet lang zou duren voordat ik dit alles ontdekte over zijn vreemdgaan.

Suriname is klein

Mensen, ik kan jullie zeggen dat mijn wereld compleet instortte toen ik de details kreeg van een duivelse meid, waarmee mijn man al een hele tijd een relatie had. Die meid was zo vrijpostig, dat ze me gewoon belde om te zeggen dat hij van haar was en dat hij weg van me zou gaan. Ik heb het er heel erg moeilijk mee gehad, omdat me man ook voor haar leek te kiezen.

Thuis maakten we alleen maar ruzie en hij leek niets meer voor me te voelen, dus heb ik maar een punt gezet achter onze relatie. Gelukkig waren we niet getrouwd, want dat zou zaken alleen maar moeilijker gemaakt hebben voor ons. Ik noem Sandro wel “mijn man”, maar aangezien we niet getrouwd waren… was hij in feite gewoon de vader van me kids, mijn vriend.

[quads id=1]

Niet getrouwd

Wel mensen, Ik eiste dat Sandro het huis uit ging en dat deed hij ook. Hij leek niet eens verdrietig, dus ging hij bijna vrolijk weg….. dat brak me hart, alles wat we opgebouwd hadden in Suriname was dus niks voor hem geweest, de man met wie ik lief en leed gedeeld heb al die jaren….hij verliet mij en liet me achter met onze kinderen. Jordan ( 14 jaar ), Jason ( 11 jaar) en Valerie ( 5 jaar). Vanaf hij vertrokken is, heeft hij me nooit geholpen met de zorg van onze kinderen. Financieel moest ik het allemaal zelf zien op te lossen.

vriendin Suriname
Voorbeeldfoto van hussein Fares

Het was zwaar voor me, want geestelijk had dit allemaal me kapot gemaakt en ik voelde me minderwaardig. Was ik niet mooi? Was ik niet meer aantrekkelijk? Waarom had Sandro me verlaten? Wat had die jonge meid dat zo speciaal was? Het hield me vreselijk bezig, maar ik kon niet te lang erover inzitten, want ik had kids te verzorgen… ik was moeder en moest sterk voor hun zijn, ze hadden me nodig. Ik liet dus niks aan hun zien, over mijn verdriet en pijn.

[quads id=1]

5 maanden verder

5 maanden dus dat Sandro uit huis vertrokken was. Valerie mijn jongste, begon vaak te vertellen over haar “ vriendinnetje”. Ik dacht dat ze het had over een schoolvriendinnetje, dus luisterde ik altijd aandacht naar haar verhalen. Want Valerie had heel veel te vertellen over die “ Loraine” die zo lief voor haar was. Ik stoorde me er verder niet aan, want zoals ik al zei, ik dacht al die tijd dat me dochter het over een school vriendinnetje had.

Maar toen merkte ik dat ze ook in huis vaak tegen Loraine begon te praten. Hele gesprekken begon ze te voeren met Loraine en leek wel alsof zij die onzichtbare Loraine alleen zag. Ik sprak er met me nicht over, die zei dat kleine kinderen vaak imaginary friends hebben. Dus was ik weer een beetje gerust gesteld.

Nep vriendjes

Maar tegelijkertijd ging het bij ons in huis behoorlijk vreemd aan toe. Want spullen verdwenen vaak uit zichzelf uit huis, zo kon ik heel veel dingen van me niet vinden, zoals auto sleutels, de kinderen hun spullen, kleren en soms vonden we de spullen terug op hele andere plekken. Vaak in hoeken van de kamers of onder het bed.

Als ik de kids erover vroeg, wisten ze niet eens hoe die spullen daar kwamen. Alles wat verdwenen was, vonden we op hele andere plekken terug en de kids wisten er niks van. In het begin dacht ik dat ze grapjes maakten, maar al gauw zag ik hun frustratie als weer eens iets verdwenen was.

[quads id=1]

Alles raakte kwijt

Want hun speelgoed, games, gympen, kleren… etc etc, alles raakte kwijt. Veel dingen vonden we ook niet terug en dat bracht veel frustratie in huis. Want ieder gaf mekaar de schuld en zo wist ik dat het de kids niet waren. Ondertussen bleven dingen verdwijnen in ons huis, ik begon wel bang te worden want het was overduidelijk dat er iets mis was. Maar ik dacht, het zal aan mij liggen….. ik ben gewoon gestressed van de gebroken relatie met Sandro.

Ik werd met de neus op feiten gedrukt, toen ik een keer in bad was om me klaar te maken voor het werk.

Ik was me tanden aan het poetsen, toen ik met lippenstift op de muur geschreven zag staan “ Loraine”. Ik was zo kwaad, wie had dit gedaan? Op mijn witte muren met rode lippenstift leek het wel……., ik gebruikte geen lippenstift, dus wie had deze rommel gedaan?!!!

Lippenstift op de muur

Ik stormde de badkamer uit en vroeg aan de kinderen die nog maar net wakker waren, wie de durf had om op mijn muren te schrijven. Ze wisten weer van niets. Ik zette ze onder druk om de waarheid te spreken, maar aan hun reacties kon ik zien dat ze even verbaasd waren als ik. Toen ik erover nadacht, konden het me kids echt niet zijn.

Want het was veel te hoog geschreven, zo lang waren ze niet en zelf als de jongens op een stoel zouden staan, zouden ze niet zo hoog komen. Dus wie had dit gedaan? Ik was overstuur, want met grote rode letters stond die naam “ Loraine” daar op mijn witte muur. En de kids wisten ook echt niet hoe dat daar kwam.

[quads id=1]

Mijn gedachten er niet bij

Ik ging die dag naar me werk, maar me gedachten waren aan dit geval thuis. Want niemand anders was in ons huis geweest en de avond ervoor was die naam daar niet, want ik was nog gaan douchen en was een hele poos in de badkamer, want ik had me haar gewassen en had een haar kleurtje erin gedaan. En ik wist heel zeker dat die naam aan de muur er niet was. Hoe was het er ineens s’morgens dan?

Toen ik van het werk kwam, belde ik me tante. Die is dol op wintie prey en bonoe dingen. Ze schrok toen ze dit verhaal hoorde. Tante Wonnie, besloot om bij me langs te komen… zodat de het huis kon wieroken.

Smoko oso

Ze zou smoko oso voor me komen doen. Vanaf ze ons huis binnen kwam, zei ze “ mi gado, meisje a oso fier’ hebie, iets is echt niet goed hier mang”. Ik begreep er niks van want ik heb zo lang gewoond in dit huis en hoe is er ineens iets mis met ons huis? Het was echt verwarrend voor me, want zomaar ineens al deze vreemde dingen die in ons huis gebeurden.

[quads id=1]

Tante wonnie begon met allerlei flesjes, en culturele gedoe… haar “Smoko oso” rituelen te doen. We moesten alle ramen open maken en ze deed haar ding. Ik zat met de kinderen op het erf, onder een manja boom terwijl me tante het huis aan het wieroken was.

Onder de manja boom

Mijn dochter zat met haar kleurboek naast me en ze keek me op een gegeven moment aan en zei “ mama, Loraine is echt boos”. Ik vroeg haar “ wat bedoel je? Wie is Loraine?”. Me dochter zei “ ik heb je toch verteld wie Loraine is, ze woont bij ons”. Ik keek haar geschrokken aan “

Hoe woont ze bij ons? Valerie, alleen ik en je broers wonen in ons huis” zei ik. “ … en Loraine ook, je bent haar vergeten mama” zei ze onschuldig. “ Waarom heb ik haar nooit gezien dan? Ik heb nooit een Loraine gezien in ons huis” zei ik. “ Ze wil niet dat je haar ziet mama; Ze is verlegen” was het antwoord van mijn dochter. “Kan je mij uitleggen hoe ze eruit ziet?” Vroeg ik.

Hoe ziet ze eruit?

Maar voordat me dochter kon antwoorden, kwam me tante naar buiten en zei dat de smoko oso intussen gedaan was. Ze zou morgen weer terug komen om nog enkele dingen voor me te doen, om ons huis en ons bescherming te bieden. Die smoko oso kwam tante Wonnie doen op een vrijdag en ze zou zaterdag ochtend terug komen om die bescherming te zetten voor het huis.

Ze had enkele spullen nodig die ze toevallig niet in huis had, dus zou ze heel vroeg die spullen gaan kopen en dan zou ze zaterdag alles komen afmaken zei ze. Me tante ging dus weg en verder die dag is alles rustig verlopen. Niks meegemaakt en het leek alsof het huis de oude was, misschien was dat ook gewoon omdat ik dat graag wilde geloven.

[quads id=1]

Extra hulp nodig

Me tante belde me die zelfde nacht tegen 3:00, ik schrok.. wie belde zo een tijd. Ze klonk overstuur en zei me dat ze extra hulp erbij in zou roepen, want die situatie in me huis is niet eentje die simpel is. Ze zou een bonoe man meenemen, dus moest ik niet schrikken zei ze. Verder wilde ze er niet veel over kwijt….

Later op de ochtend tegen 10.00 uur was me tante Wonnie er met Meneer Levie ( bonoe man), hij leek wel te weten wat hij deed want hij had zoveel benodigdheden meegenomen. Tante Wonnie vertelde me dat toen ze van ons huis kwam, dat geest meegekomen was met haar.

Die geest liet zich zien in haar auto toen ze van ons huis wegreed, het was een vrouwelijke geest en me tante was niet bang. Ze is dit soort dingen gewend en ze maakte zich geen zorgen, ze dacht dat het een rusteloze ziel was. Dus ze was van plan de geest via een ritueel naar het licht te sturen.

[quads id=1]

Een geest

Maar later zag ze die geest niet meer en ze voelde ook de aanwezigheid ervan niet meer. Misschien is die geest vanzelf naar het licht, dacht ze. Maar diezelfde nacht toen me tante sliep, probeerde iets haar te wurgen in haar slaap.

Ze had bijna haar leven verloren, want het “ding” drukte haar nek dicht, ze kon niet ademen en ze verloor haar bewustzijn. Toen tante Wonnie bijkwam, had ze meteen uitgescholden en dat ding ( of wat het was.. ) weggestuurd uit haar huis.

Daarna had ze mij opgebeld tegen 3:00 am, daarom klonk ze zo overstuur. Want op dat moment was het pas gebeurd, dat het ding haar keel dicht gedrukt had. Daarom dat ze besloten had, dat ze extra hulp in zou roepen, want dit was geen jorka zoals ze dacht, dit was echt iets kwaads en gevaarlijks en daar wilde me tante niet mee dealen.

Gevaarlijk

Daarom had ze Meneer Levie gebracht, hij begon te preken en allerlei spreuken in een andere taal uit te roepen, het leek alsof hij in trans was en maakte allerlei bewegingen met spullen en rook… voor mij was het allemaal veel te eng. Ik ging weer op het erf wachten. De kinderen waren bij de buren, want daar gaan ze toch graag om te spelen. Ik wilde niet dat ze dit allemaal mee moesten maken.

Kwade dingen

Meneer Levie was zeker 1.5 uur bezig in het huis. Samen met me tante hoorde ik ze preken en praten, maar kon niet verstaan wat ze allemaal deden. Leek alsof ze Auccaans spraken ofzo… maar toen ze uiteindelijk het huis uit kwamen. Wisten ze me te vertellen, dat er kwade dingen gestuurd waren om mij en mijn kinderen af te maken. Langzaam maar zeker zou alles slechter gaan, want die meid waarmee Sandro ervandoor gegaan was die wilde ons dood hebben. Anette ( zo noem ik haar voor dit verhaal ) had het idee dat Sandro nog van mij hield dus ze wilde me dood hebben.

[quads id=1]

Eerste de kinderen

Ze wilde me eerst pijnigen door me kinderen 1 voor 1 te laten overlijden. Daarom was ze een jorka gaan oproepen, daarom zag me dochter die “Loraine” in huis, want Loraine was gestuurd om haar te doden. Waarom Loraine dat nog niet gedaan had, was omdat Anette nog de opdracht niet gegeven had daarvoor.

Ze wilde eerst dat wij zouden gaan lijden, het leven moest eerst ondragelijk worden voor ons in huis en precies dat was er gaande. Maar me dochter zou heel gauw doodgaan. Gelukkig dat ik niet te lang gewacht heb met hulp zoeken. Want dankzij me tante en oom
Levie…: zijn die slechte dingen terug gestuurd naar hun “ baas”.

[quads id=1]

Teruggestuurd

Kort daarna … ongeveer een 3 weken daarna, zag ik op social media dat een zekere dame zelfmoord gepleegd had. En je raad het al, wie was het… ai Annette. Ik zag mensen schrijven over hoe lief ze was en hoeveel talenten ze had, jammer dat ze zichzelf van het leven beroofd had. Niemand begreep het, waarom zou ze zoiets doen? Maar ik begreep het wel, de mens laat je alleen de kanten zien die ze zelf willen.

Want zo lief was ze niet. Ze is duivels. Ze heeft ons gezin stuk gemaakt, ze was er ook trots op. Ze wilde mij en me kinderen koelbloedig dood laten gaan & ze ging zelf dingen oproepen op de begraafplaats om haar doel te bereiken.

[quads id=1]

Op de begraafplaats

Hoe kan je zo slecht zijn als mens om kinderen de dood toe te wensen, hoe doe je dat als mens? En ikke dan. je hebt mijn man al afgepakt. En toch wil je me dood hebben?! Zo lief was Anette niet hoor, ze was een beest, een gevoelloos beest & het maakte me boos dat alle commentjes op haar foto’s waren dat ze zo een goed mens was en zo lief voor anderen…. if they only knew, hoe ze werkelijk was.

Later heb ik gehoord hoe Anette haar straf heeft gehad. Die draai baka die oom Levie gestuurd heeft voor haar, heeft haar bijna gek gemaakt… alles wat ze gestuurd had voor mij en me kids, is weer naar haar gegaan.

[quads id=1]

Ik wil hem niet meer

Ze begon overal takroe sanies te zien, ze durfde bijna niet te slapen. Die slechte geesten vielen haar lastig en ze kon er niet meer tegen en daarom heeft ze zichzelf van het leven beroofd. Wie de bal kaatst, moet hem terug verwachten.

Sandro kwam kort daarna ook vragen voor een kans. Hij wilde terug bij zijn gezin. Maar daar heb ik geen zin in, laat hem maar iemand anders zoeken. Ik wil hem niet meer.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Mijn vriendin gaat haar vriend vermoorden met voodoo

Anoniem – Mijn moeder is op vakantie naar Suriname voor een voodoo wassie met haar vriend

Nieuw bij FamilieNieuws: Spookverhaal uit Suriname of Nederland.
Binnengekomen waargebeurde verhalen uit Nederland en Suriname. En verhalen gebaseerd op waargebeurde verhalen
Wilt u ook uw bijzondere gebeurtenis met ons delen? Wilt u antwoord krijgen op vreemde vragen? Bent u ergens bang voor?

Whatsapp dan jouw verhaal naar +597 8966341
of stuur het naar [email protected]
U kunt ons ook een bericht sturen via Facebook

Reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd, plaats ze in de comments hieronder
en/of  op onze Facebook pagina

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

Tags: #vakantie #Suriname #Paramaribo #liefde #Nederland #binnenland #baby #zwanger #ampuku #voodoo #spook #geesten #bonu #bonumang #winti #cultuur #pandiet #bakru

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.